suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ŠKOTSKA - 8 dana

8 dana
Cijena od:
1.360,00 EUR
(10.246,92 Kn)
Velika Britanija
Europska putovanja zrakoplovom 2023

Program putovanja

Putovanje Škotska 8 dana avionom 29.09.-06.10.2023.
GARANTIRANI POLAZAK

Predviđeni hoteli:
Edinburgh: Holiday Inn Murrayfield 3*
Glasgow: Ibis Styles George Square 3*
Inverness: Courtyard Inverness 4*

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

1. dan: ZAGREB –LONDON - EDINBURGH
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let za London (red letenja ispod programa) u 14:55 sati. Nastavak leta prema Edinburghu u 19:15 sati, planirani dolazak u Edinburgh u 20:40 sati (lokalna vremena). Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: EDINBURGH
Doručak. Odlazak u razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada, “Sjeverne Atene” kako Edinburgh još nazivaju, pješački u pratnji voditelja putovanja: Princess Street, žila kucavica i glavna prometnica Edinburgha – George Street – Royal Mile, glavna ulica Edinburgha u kojoj se nalazi većina pubova i gradskih atrakcija – katedrala St. Giles – Mercat Cross, mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja – Edinburški dvorac (ulaznica u doplati, prijava prilikom rezervacije aranžmana) – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski Parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu, njegovim pubovima, za posjete muzejima i slično. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: EDINBURGH: fakultativno izlet ROSSLYN i ŠKOTSKA GRANICA
Doručak. Slobodan dan za uživanje u Edinburghu. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana) koji će nas odvesti do granica Škotske na jugu i poznate Rosslyn kapele. Na krajnjem škotskom jugu posjetit ćemo prekrasni Scottov vidikovac, koji se prostire iznad tzv. Doline tvida. U blizini se nalazi spomenik velikom škotskom patriotu, Williamu Wallaceu, poznatijem kao “Hrabro srce”, koji je ovjekovječen u filmu Mela Gibsona. Nakon razgleda odlazimo prema Melroseu gdje se nalaze ostaci uništene opatije Melrose, koju su u 12. stoljeću osnovali cisterciti. Cisterciti su usko povezani s templarima i legenda kaže da je opatija Melrose mjesto ukopa srca Roberta Brucea, škotskog kralja, donesenog iz križarske vojne iz tada maurske Španjolske. Poslije vremena za okrepu u Melroseu, odlazimo prema čarobnoj Rosslyn kapeli iz 15. st., svima poznatoj iz knjige Dana Browna, “Da Vincijev kod”, odnosno istoimenog filma. Tu ćemo razgledati kapelu i doznati više o mitovima i legendama o Svetom gralu. Povratak u Edinburgh. Noćenje.

4. dan: EDINBURGH – STIRLING – BLAIR ATHOLL – PITLOCHRY – INVERNESS
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema regiji Invernessa, prema škotskom gorju. Za početak dana posjetit ćemo dvorac Stirling (ulaznice za Stirling, Blair i destileriju u doplati, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Našu rutu na sjever prema Stirlingu koristile su tisućama godina brojne vojske koje su osvajale ili željele osvojiti Škotsku. To je bila krajnja sjeverna granica Rimskog carstva. Dvorac Stirling zvali su i „Ključ za Škotsku“, stoljećima je to bio najznačajniji dvorac u Škotskoj, a pogled s vrha dvorca daje obrazloženje toj tvrdnji. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary, poznatija i kao „Bloody Mary“. U nastavku posjet jednoj od poznatih destilerija slavnog škotskog viskija gdje ćemo imati priliku kušati škotsko omiljeno piće. Nakon posjeta dvorcu nastavljamo putovanje prema prema dvorcu Blair, drevno sjedište vojvoda Earns i Athol, s jedinom privatnom vojskom u Europi, odakle je još kraljica Viktorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. Smještaj u hotel na području Invernessa, glavnog grada škotskog Highlandsa. Noćenje

5. dan: AVIEMORE/INVERNESS – EILEAN DONAN – LOCH NESS – INVERNESS
Doručak. Dan provodimo u prirodi „gorštačke“ Škotske. Za početak dana odlazimo prema jednom od najslikovitijih dvoraca Škotske, škotskoj ikoni - razgledat ćemo dvorac Eilean Donan. Riječ je svakako o jednom od najčešće fotografiranih motiva Škotske, kultni škotski spomenik. Već samim svojim smještajem na malenom otoku on privlači poglede, nedvojbeno je riječ o jednom od najpopularnijih dvoraca Škotske i najprepoznatljivijih njezinih simbola. Razgled lokaliteta (ulaznice za Eilean Donan i vožnju brodom po Loch Nessu u doplati, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Putovanje se nastavlja tragom škotske “Nessie”, omiljenog mitskog čudovišta iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Dolaskom na jezero foto pauza kod dvorca Urquahart - ruševina dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st.. Jezero Loch Ness dugo je 38,5 kilometara i proslavila ga je tzv. neman koja boravi u njegovim dubinama, slavna Nessie. Tko zna, možda nam se ukaže na vožnji brodom koju ćemo odraditi na licu mjesta! Nakon vožnje jezerom povratak prema Invernessu, slobodna večer. Noćenje.

6. dan: INVERNESS – FORT WILLIAM – GLENCOE – LOCH LOMOND – GLASGOW
Doručak. Danas napuštamo područje škotskog gorja i odlazimo prema Glasgowu. Odjava iz hotela i vožnja prema Fort Williamu, gradiću koji stoji u podnožju najvišeg vrhunca Velike Britanije, Ben Nevisa i drugo je mjesto po veličini u regiji škotskog gorja. Nastavljamo prema slikovitom krajoliku Highlandsa i Glencoe, vulkanskog prstena prekrivenog travom, jednog od naljepših krajolika ionako prelijepe Škotske. Dolazak na područje najvećeg jezera Škotske, jezera Lomond. Riječ je o zaštićenom području, vrlo omiljenom među Škotima koji ga rado posjećuju radi opuštanja. Loch Lomond najveće je škotsko jezero, a godine 2002. osnovan je NP Loch Lomond and the Trosachs, kraj je omiljen među planinarima i ljubiteljima prirode. Mali predah prije dolaska u Glasgow. Na dolasku u Glasgow panoramski obilazak najvećeg grada Škotske: George Square – spomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište – katedrala St. Mungo – zgrada Gradske vijećnice – Merchant Square - Glasgow Cross... Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

7. dan: GLASGOW – EDINBURGH
Doručak. Slobodno jutro za osobne programe u Glasgowu, poslije ručka polazak prema Edinburghu. Po dolasku smještaj u hotel i slobodno poslijepodne u Edinburghu za zadnje šetnje, kupovinu, itd. Noćenje.

8. dan: EDINBURGH – LONDON - ZAGREB
Rano buđenje, doručak u paketu. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku u Edinburghu, prijava na let na liniji BA1461 za London u 06:15 sati. Dolazak u London u 07:40 sati. Nastavak leta iz Londona u 09:25 sati. Planirani dolazak u Zagreb u 12:55 sati. Kraj programa.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik:
British Airways
BA 849 29SEP ZAG 14:55 LHR 16:25
BA1460 29SEP LHR 19:15 EDI  20:40
BA1461 06OCT EDI 06:15 LHR 07:40
BA 848 06OCT LHR 09:25 ZAG 12:55

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=590&l=hr