suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KAPADOKIJA I ISTANBUL 2024

🕘
6 dana
Cijena od:
990,00 EUR
Turska
avion 2024
📝
Program putovanja
🖼️
Galerija slika

 Program putovanja 

Putovanje Kapadokija i Istanbul, Zrakoplovom iz Zagreba. 6 dana/5 noćenja

 

Vrijednost više:

UKLJUČENI POLUPANSIONI, NOĆENJE U U SRCU KAPADOKIJE!!!

 

1. dan,    ZAGREB – ISTANBUL – KAPADOKIJA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu s voditeljem putovanja u 07:00hte prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 09:15h. Po dolasku u Istanbul u 13:30h nastavak putovanja za Kayseri na liniji TK2014 u 16:10h. Dolazak u Kayseri u 17:40 h te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan,    FAKULTATIVNI IZLET LET BALONOM, KAPADOKIJA DOLINA REDOVNIKA - DOLINA DEVRENT - AVANOS - GOREME - DOLINA LJUBAVI - UCHISAR

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h – uz doplatu/ovisno o vremenskim uvijetima). Nakon doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije tri vulkana (Erciyes, Hasan i Güllü) prije otprilike 30 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Oba dana boravka ovdje uživat ćemo u pogledu na vilinske dimnjake i neobične stijene koje je prvo priroda oblikovala, a onda čovjek sebi prilagodio, što cijelu ovu regiju čini zaista posebnom i bajkovitom. Obilazak lokacije Göreme, fantastičnog muzeja na otvorenom, koji je smješten među stijenama. Ovdje se na jednom mjestu nalazi veliki broj manjih i većih crkvi, samostani i blagavaonice redovnika nastalih u bizantskom periodu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa s najvišom točkom u Kapadokiji, kao i grada Avanosa, poznatog po proizvodnji keramike. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

3. dan,    DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU ili KAYMAKLI – UCHISAR 

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu ili Kaymakli,  podzemni grad u katovima ispod zemlje u kojem su kršćani pronalazili utiočište. Odlazak do Uçhisara, mjesta u blizini Göremea, najpoznatijeg po utvrdi uklesanoj u stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nastavljamo do platoa sa kojeg se pruža lijep pogled na Dolinu golubova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

4. dan, KYSERI - ISTANBUL 

Doručak, oddjava iz hotela te odlazak do zračne luke Kyseri. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul. Po slijetanju u Istanbul, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim dijelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

5. dan,     ISTANBUL- FAKULTATIVNI IZLET STARI DIO GRADA 

Nakon doručka, fakultativno odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu, Aja Sofija ( ulaznica uz doplatu)  - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena (ulaz uz doplatu). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada uz posjet Topkapi palači ( ulaznica uz doplatu) – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu). Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te foklorni program. Noćenje.

6. dan,     ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET –KRSTARENJE BOSPOROM ) – ZAGREB 

Doručak. Predlažemo odlazak na koji uključuje krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 27.10.2024
Datum povratka: 01.11.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: #
6 dana
990,00 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kayseri-Istanbul, Istanbul-Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona tijekom ture i 2 noćenja s doručkom u Istanbulu; 
 • 3 noćenja u BURCU KAYA HOTELU 4**** Hotelu na bazi polupansiona  
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4**** u Istanbulu
 • Lokalnog vodiča za vrijeme cijelog putovanja u Kapadokiji
 • prijevoz autobusom za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju 
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi – OBAVEZNA DOPLATA plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 150 EUR
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATE I POPUSTI:

Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 100 EUR
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT

Fakultativni izleti/ulaznice:

 • ulaznice za lokalitete u Kapadokiji  koji se prema programu posjećuju- Kaymakli Underground City, Goreme Open Air Museum  - 35 EUR (OBAVEZNO plaćanje prilikom rezervacije)
 • Turska noć u Kapadokiji: 50 EUR (povratni transfer, show, piće (1 vino ili pivo)
 • Let balonom iznad Kapadokije: cca 300 EUR  (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat)  -  točna informacija cca 2 tjedna prije polaska – cijene određuju lokalni dobavljači ovisno o ponudi i potražnji te agencija nažalost nema utjecaja na formiranje istih. Let balonom je ovisan o vremenskim uvjetima!
 • Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u  Topkapi palaču s haremom, obilazak  džamije Sulejmana Veličanstvenog,  uz korištenje slušalica te  uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 65 EUR (minimum prijavljenih putnika 15)
 • Poludnevni izlet koji uključuje krstarenje Bosporom i lokalnog vodiča: 55 EUR (minimum 15 prijavljenih putnika)

INFORMACIJE:

Red letenja:

TK1054 27OCT  ZAGIST  0915 1330
TK2014 27OCT  ISTASR   1610 1740
TK2017 30OCT  ASRIST   1205 1345 
TK1055 01NOV  ISTZAG   1900 1905 

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 23kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.
Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Sve informacije o preporukama za putovanja i  mogućnostima ulaska u Tursku službenim stranicama MVEP-a .
*prilikom rezervacije molimo da dostavite kopiju putovnica

 

ŠA06

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.