suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

Šri Lanka - biser Indijskog oceana 11 dana

11 dana
Cijena od:
1.499,00 EUR
(11.294,22 Kn)
Šri Lanka
DALEKA PUTOVANJA 2023

Program putovanja

ŠRI LANKA biser Indijskog oceana

PUTOVANJE: 11 dana / 8 noćenja

Odredišta putovanja: HABARANA, KANDY, SIGIRIYA, PINNAWALA

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku - biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćemo mogućnost upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj, te uživati u raskošnoj prirodi.

1. dan: Polazak na Šri Lanku
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dubai s polaskom u 14:35. Dolazak u Dubai u 23:20 te nastavak letom za Colombo u 03:30

2. dan: Colombo – Dambulla
Dolazak u Colombo u 09:30. Nakon carinskih formalnosti, lokalni vodič nas dočekuje s vijencem od cvijeća, a zatim krećemo prema području Dambulle. Po dolasku posjetiti ćemo čuveni pećinski hram sa 5 špilja čiji su stropovi prekriveni muralima i u kojima se nalazi preko 130 statua Bude. Smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – Nacionalni Park Minneriya (fakultativno)
Doručak. Danas imate mogućnost za 2 fakultativna izleta (uključena u paket izleta). Prije podne možete razgledati antičke ostatke Polonnaruwe, prijestolnice Šri Lanke od 11. – 13. stoljeća. Uz velebnu kraljevsku palaču, ovdje se nalaze brojni drugi impozantni ostaci grada. Zasigurno će vas zadiviti i divovski kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete ići na safari džipovima po Nacionalnom parku Minneriya u kojem obitava velik broj životinjskih vrsta, ali najpoznatiji je po slonovima koje ovdje možete vidjeti u velikom broju. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Sigiriya – Matale - Kandy
Nakon doručka krećemo u razgled spektakularne kamene utvrde Sigirije (na UNESCOvom popisu svjetske baštine). Impozantna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanci. Uzlazne stube vodile su kroz lavlja usta. Iako su od lava sačuvane samo ogromne šape, njihova dimenzija daje naslutiti veličinu lavlje glave. Nakon razgleda Sigiriye predlažemo fakultativni izlet u selo (uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan život lokalnih stanovnika u skladu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, zatim katamaranom po jezeru, a izlet ćemo završiti posjetom lokalnoj obitelji u tipičnoj kući od blata gdje će nas domaćini ugostiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riža i curry). Poslijepodne krećemo prema gradu Kandy, a usput ćemo se zaustaviti u vrtu začina u Mataleu. Ovdje možete vidjeti uživo stabla i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija….), a saznati ćete i o njihovom uzgoju i upotrebi. Smještaj u hotelu u Kandyu i noćenje.

5. dan: Kandy – Pinnawala - Peradeniya
Doručak. Prvo ćemo posjetiti dom za slonove u Pinnawali. Ovdje se uglavnom udomljuju slonovi koji su iz različitih razloga izgubili svoja prirodna staništa. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. U nastavku idemo u čuveni kraljevski botanički vrt, Peradeniya, koji raspolaže impozantnom zbirkom orhideja. Za kraj dana posjetiti ćemo važno budističko hodočasničko središte „Hram Budinog zuba“. Ovdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – Kalutara – Odmor na plaži All inclusive
Nakon doručka krećemo u razgledavanje plantaže čaja. Ovdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja-od zelenog lista do finalnog proizvoda. Slijedi vožnja do all-inclusive hotela na plaži gdje ostajete slijedeća 4 noćenja.

7.-10. dan: Slobodno uživanje na plaži uz all-inclusive uslugu
All inclusive. Uživajte na plaži ili istražite okolicu na nekom od fakultativnih izleta lokalne agencije. Nakon večere 10 dana sukladno vremenu leta slijedi transfer na zračnu luku u Colombu.

11. dan: Povratak
Let iz Colomba za Dubai s polaskom u 01:55. Dolazak u Dubai u 5:30 te u nastavku let za Zagreb u 10:00, te dolazak u Zagreb u 13:35.

Napomena: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi
o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na
terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđena vremena letova*:

27.11.-07.12.2023.

27.11.2023   FZ1794   ZAGREB - DUBAI     14:35 23:20
28.11. 2023  FZ1025   DUBAI - COLOMBO  03:30 09:30
07.12.2023   FZ570    COLOMBO - DUBAI   01:55 05:30
07.12.2023   FZ1793  DUBAI - ZAGREB      10:00 13:35

Avio-prijevoznik: Fly Dubai

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Šri Lanku potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: https://eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp  

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=650&l=hr