suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

JUŽNA AFRIKA - SVAZILAND VIKTORIJINI SLAPOVI 2024/2025

14 dana
Cijena od:
5.269,00 EUR
Južnoafrička Republika
DALEKA PUTOVANJA 2024/2025

Program putovanja

1. DAN

ZAGREB – ISTANBUL – CAPE TOWN
noćni let s obrocima tijekom leta

Sastanak putnika 2 sata prije polijetanje zrakoplova u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let za Istanbul  u 20.00 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 00.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Cape Town u 02.05 sati na liniji TK44 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. DAN

CAPE TOWN
doručak u zrakoplovu, večera, noćenje

Dolazak u Cape Town predviđen je u 12.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Smještaj i kraći odmor nakon kojeg krećemo na poludnevni panoramski razgled grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon uspinjačom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. U večernjim satima povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN

CAPE TOWN – CAPE POINT – CAPE TOWN
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja obalnom cestom Chapman's Peak duž Atlanskog oceana tijekom koje možete uživati u prekrasnom pejzažu. Uživat ćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne fascinantne životinje, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Fakultativno odlazak na ručak (uz nadoplatu). Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji su se ovdje nastanili. Posjetit ćemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina, koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

4. DAN

CAPE TOWN – STELLENBOSCH – FRANSCHHOEK – PAARL – CAPE TOWN
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka vožnja kroz vinorodni kraj. Posjet mjestima: Stellenbosch kojeg su osnovali Holanđani u 17.st (arsenal, crkva Rajnske misije, Dorp Street, ulica predivnih holandskih i viktorijanskih kuća). Degustacija vina i sira u jednom od poznatih podruma ; Franschoek što znači "francuski kutak" (mjesto kojeg su osnovali prognani francuski hugenoti krajem 17.st) - bit ćete oduševljeni gradskim šarmom i mirnim okružjem. Ovdje ćete imati priliku kušati regionalne delicije, sireve i najbolja vina. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva nizozemska arhitektura i prekrasne aleje hrastova. Posjet jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

5. DAN

CAPE TOWN – JOHANNESBURG – SVAZILAND
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Cape Town. Prijava na let za Johannesburg u 12 sati na liniji SA332 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 13.55 sati. Po dolasku nastavljamo put prema Kraljevini Svazi (Swaziland), prekrasnoj zemlji smještenoj između Južnoafričke Republike i Mozambika koja je nekoć bila britanski protektorat, a od 1968. je neovisna kraljevina. Dolazak do prijestolnice Swazilanda – grada Mbabane koji obiluje živopisnim tržnicama s brojnim autentičnim proizvodima i rukotvorinama očekujemo u večernjim satima. Smještaj u hotel u okolici glavnog grada, večera i noćenje.

6. DAN

SVAZILAND
doručak, večera, noćenje

Doručak. Dan ćemo provesti u jednoj od posljednjih monarhija na svijetu. Vožnja kroz dolinu Ezulwini, u glavni grad Svazilanda – Mbabaneja. Slijedi panoramski razgled. Nastavak kroz dolinu Malkerns i kraće zaustavljanje u radionici svijeća, glavnih izvoznih proizvoda ove države. Obilazak Lobambe, političkog centra države, nakon čega slijedi nastavak vožnje prema prirodnom rezervatu Mantenga u kojem ćemo imati priliku uživati u prikazu tradicionalnog plesa. Dan ćemo privesti kraju razgledom Lavlje špilje (Lion Cavern) odnosno jednog od najstarijih rudnika na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN

SVAZILAND – NACIONALNI PARK KRUGER
doručak, večera, noćenje

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja na sjever prema Nacionalnom parku Kruger, jednom od najpoznatijih u Africi. Prostire se na više od 20.000 km2 i stanište je brojnim afričkim životinjama. Malo se rezervata može pohvaliti s takvom raznolikošću životinjskog svijeta poput ovog parka. U Krugeru živi i „pet velikih (Big Five)“ – lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog koje ćemo možda uspjeti sve vidjeti. Po dolasku smještaj u lodge. Večera i noćenje.

8. DAN

NACIONALNI PARK KRUGER
doručak, večera, noćenje

Nakon ranog doručka krećemo na cjelodnevni safari u otvorenim vozilima po Nacionalnom parku Kruger. Tijekom safarija ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u lodge u Hazyviewu. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor. Večera i noćenje.

9. DAN

NP KRUGER - BLYDE RIVER KANJON – PRETORIA – JOHANNESBURG
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak iz NP Kruger i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih kanjona u svijetu. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, administrativnog središta Južnoafričke Republike i grada s prekrasnom arhitekturom raznih stilova. Kraće zaustavljanje ukoliko vremenski bude moguće, a zatim nastavak vožnje do Johhanesburga. Po dolasku smještaj u hotel u okolici grada. Večera i noćenje.

10. DAN

JOHANNESBURG – SOWETO – JOHANNESBURG
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada Južnoafričke republike i ekonomskog središta države. Razgled najznačajnijih znamenitosti: Houghton - Hillbrow - Tower - toranj Brixton - Afrički muzej - četvrt Soweto s muzejem Mandela. Soweto (South Western Townships) slikovito predgrađe Johannesburga, ali i najveća crnačka rezidencijalna četvrt Južnoafričke Republike u kojoj se nalazi i poznat muzej Mandela. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

11. DAN

JOHANNESBURG – LIVINGSTONE (ZAMBIJA) - VIKTORIJINI SLAPOVI (ZIMBABVE)
doručak, ručak, večera, noćenje

Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer do zračne luke Johannesburg. Prijava na let za grad Livingstone u Zambiji u 11.00 sati na liniji 4Z 482 (Airlink). Po dolasku u Livingstone u 12.45 sati i obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, odlazak autobusom do slapova rijeke Zambezi na području Zimbabvea. Ručak u lokalnom restoranu, a potom će vas lokalni vodič odvesti na nezaboravan doživljaj kroz kišne šume kako biste vidjeli jedno od sedam prirodnih čuda svijeta. Slapove je otkrio čuveni engleski istraživač dr.David Livingstone 1855. godine te ih je nazvao po kraljici Viktoriji iako ih lokalno stanovništvo naziva „Dim koji grmi“. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj rijeci između Zambije i Zimbabvea i smatra ih se jednom od najvećih prirodnih ljepota na planeti. Po završetku razgleda večera te naposljetku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

12. DAN

VIKTORIJINI SLAPOVI – NACIONALNI PARK CHOBE (BOCVANA)
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak, odlazak do Nacionalnog parka Chobe, koji je uz deltu Okavango najpoznatiji prirodni rezervat u Bocvani. To je raznoliko područje, od granice na rijeci Chobe do, sada isušenog, kanala Savute te safari rezervata Oremi i delte Okavango. Park je najpoznatiji po velikoj koncentraciji slonova koji obitavaju unutar parka, pretpostavlja se da je otprilike 120 tisuća jedinki uz veliki broj bivola, antilopa i grabežljivaca poput lavova, hijena, šakala, divljih pasa, itd. Uz sve ove životinje područje je također iznimno bogato ptičjim vrstama. Tijekom safarija ručak u nacionalnom parku, poslijepodne povratak u Victoria Falls. U predvečerje odlazak na krstarenje s večerom na rijeci Zambezi uz nezaboravan afrički zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

13. DAN

VIKTORIJINI SLAPOVI - LIVINGSTONE – JOHANNESBURG – ISTANBUL
doručak, noćni let s obrocima u zrakoplovu

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer u zračnu luku Livingstone. Po dolasku prijava na let za Johannesburg u 13.25 sati na liniji 4Z 483 (Airlink). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 15.20 sati, a nastavak leta za Istanbul u 19.15 sati na liniji TK41 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

14. DAN

ISTANBUL – ZAGREB
let, obrok u zrakoplovu

Dolazak u Istanbul predviđen je u 6.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 8.10 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 9.20 sati po hrvatskom vremenu.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 21.09.2024
Datum povratka: 04.10.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
14 dana
5.269,00 EUR)
Datum polaska: 12.03.2025
Datum povratka: 25.03.2025
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
14 dana
5.269,00 EUR)

 


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cape Town; Johannesburg – Zagreb
 • unutarnji letovi u Južnoj Africi Cape Town – Johannesburg; Johannesburg – Victoria Falls i Victoria Falls – Johannesburg
 • zrakoplovne pristojbe
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • smještaj u hotelima i lodgevima 4* na osnovu 11 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera)
 • ručkove tijekom putovanja kako je navedeno u programu putovanja
 • safari u Nacionalnom parku Kruger (Južna Afrika) i Nacionalnom parku Chobe (Bocvana)
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • ulaznice i razglede prema programu
 • transfere i prijevoze prema programu
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Doplate

 • viza za Južnoafričku Republiku uz posredovanje agencije 43 € + 95 € za posredovanje pri ishođenju vize u veleposlanstvu
 • viza za Zimbabve 45 USD za dva ulaska u zemlju (plaćanje na granici)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.095 €

 

VIZA za JUŽNU AFRIKU: Hrvatski državljani mogu zatražiti elektronsku vizu putem poveznice Department of Home Affairs - ePermits (dha.gov.za) Trošak vize dobije se pri ispunjavanju elektronskog obrasca.

 

Druga mogućnost za ishodovanje južnoafričke vize jest u veleposlanstvu JAR u Budimpešti za što je potreban osobni odlazak u veleposlanstvo u Budimpešti. Agencija može posredovati samo pri podizanju gotove vize iz veleposlanstva i pružiti asistenciju za potrebnu dokumentaciju:

1. Obrazac za vizu ispunjen velikim tiskanim slovima (crna kemijska olovka), na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan.

2. Putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata.

3. Dvije fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

4. Dokaz o financijskim sredstvima. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Za osobe u radnom odnosu 3 zadnje isplatne liste. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku (osim bankovnih transakcija).

5. Polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje.

6. Za osobe starije od 60 godina potrebno je priložiti medicinsku potvrdu obiteljskog liječnika o sposobnosti za putovanje (obrazac šalje južnoafrička ambasada)

Cijena vize u veleposlanstvu iznosi 43 €, a naknada za posredovanje agencije iznosi 95 €

 

šapa

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.