suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ISLAND

5 dana
Cijena od:
1.120,00 EUR
(8.438,64 Kn)
Island
Europska putovanja zrakoplovom 2023 - RASPRODANO

Program putovanja

Program putovanja

VRIJEDNOST VIŠE: uključen razgled Reykjavika po dolasku s ulaznicom na panoramsku terasu Perlana!

Predviđeni hoteli:
Smještaj 4*: Fosshotel Reykjavik

1. dan: ZAGREB - KEFLAVIK - REYKJAVIK
Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova (predviđeno vrijeme navedeno ispod programa). Po slijetanju i ukrcaju u autobus vozimo se nekih 45 minuta do šarmantnog i živahnog Reykjavika, najsjevernije prijestolnice jedne sjeverne države: u prijevodu „Zaljev dima“, Reykjavik duguje svoje ime pari iz vrućih izvora iz doline Laugardalur koje su uočili prvi doseljenici u devetom stoljeću. Reykjavík je neobična prijestolnica, dovoljno malen da ga pješački lako obiđete, a dovoljno kozmopolitski da se u njemu osjećate svjetski – to je grad uzbudljivih mogućnosti okružen fantastičnim krajolicima, živopisan i živahan grad koji i dalje njeguje tradicionalni način života i u kojem nećete osjetiti stres zapadnih metropola. Razgled starog i novog dijela grada vodi nas od doline Laugardalur koja je svojim „parama“ kumovala imenu grada, a gdje se smjestio park na otvorenom najpoznatijeg islandskog suvremenog kipara, Asmundura Sveinssona. Iz lijepe četvrti gdje se nalazi muzej spuštamo se prema Höfdi kući u kojoj navodno boravi sablast koja je „zabavljala“ i Reagana i Gorbachova na poznatom summitu 1986. god. u Reykjaviku, događaja koji je zabilježen kao kraj „Hladnog rata“. Proći ćemo i kraj skulpture Solfar na obali koja je danas jedan od tri najprepoznatljivija simbola grada, prošetati uz fantastičnu koncertnu dvoranu Harpa koja obilježava izlazak iz krize 2008. godine, starim dijelom grada uz popularno jezero Tjörnin, pa sve do brda Oskjuhlið gdje se na tankovima vruće vode smjestio popularni restoran Perlan s kojeg se pruža perspektiva od 360 stupnjeva na Reykjavik (ulaznica za panoramsku terasu uključena) i planinu Esju koja ga nadgleda s oceana, zajedno s Hallgrimurovom crkvom kao ishodišnom točkom grada... Smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja ulicom Laugavegur prema Austurstraetiju i najužem središtu grada. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: REYKJAVIK – fakultativni izlet „ZLATNI KRUG” (ÞHINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS – KRATER KERIĐ) - REYKJAVIK
Doručak. Slobodan dan. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden Circle“), ruti koja je najtraženiji izlet uopće na Islandu. Vožnja do zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, zaštićenog spomenika na popisu organizacije UNESCO, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu norveški doseljenici 930. godine osnovali Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Od te godine do današnjih, Þhingvellir je mjesto vezano uz najznačajnija državna događanja, pa je tako na „Polju sabora“ kako se Þhingvellir prevodi proglašen i samostalni i suvereni Island 17.6.1944. godine. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika koja će vas svojom jednostavnošću i skromnošću oduševiti. Nastavak putovanja do nesvakidašnjog krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji izbacuje vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, koji je smješten u gornjem dijelu rijeke Hvitá i svom se silinom spušta u klanac dubok 32 metra. Za kraj izleta posjećujemo krater vulkana Kerið, u kojem je danas jezero neobične plavo-zelene boje (ulaznica uključena) – surova ljepota i boje Keriða ostavit će vas bez daha. Povratak prema Reykjaviku vodi nas uz gradić Hveragerði, poznat kao mjesto s najviše staklenika na otoku, a koji cijelom otoku daju ne samo cvijeće i povrće, već i egzotično voće – bude li sreće, možda kroz staklo jednog od njih vidite i banane! Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK - fakultativni „JUŽNA AVANTURA“ ( VODOPADI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS – VIK Y MYRDAL – PLAŽA REYNISFJARA – LEDENJAK SOLHEIMAJÖKULL) - REYKJAVIK
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Danas odlazimo na fakultativni cjelodnevni izlet „Južna avantura“ (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), idealan za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika, toliko očaravajućih da su ondašnje lokacije najčešće mjesto snimanja serije „Igre prijestolja“ koja je snimana i na Islandu. Ovaj izlet ne želite propustiti! Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža i do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru... Pauza u sredini dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putem natrag ćemo, obavijenog oblacima, vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull, koji je uzrokovao pomutnju europskoj zrakoplovnoj industriji u travnju 2010. godine, ali ujedno otkrio Island na karti svijeta – nakon toga počinje naime masovniji dolazak na otok „leda i vatre“! A da ugođaj islandske divlje prirode bude kompletan, približit ćemo se najviše moguće jezičku ledenjaka Myrdaljökull, Sollheimajökullu. Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK – fakultativno odlazak na gledanje kitova i izlet PLAVA LAGUNA
Doručak. Slobodan prema vlastitim željama. Mi vam u jutarnjim satima predlažemo još jedan autentičan doživljaj: odlazak na Atlantik, na promatranje kitova (doplata prilikom rezervacije aranžmana) u zaljevu Faxafloi. Topliji su mjeseci idealna prilika za to jer kitovi dolaze u zaljev pa ćete svakodnevno vidjeti na gomile brodica koje odlaze na ocean u potrazi za kitovima! Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slobodno ili (doplata prilikom rezervacije aranžmana) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične mliječno-plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – Plava laguna je danas jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija na Islandu, a svake godine, na stotine tisuća ljudi posjeti Plavu lagunu kako bi se okupali u njenoj zdravoj i prekrasnoj plavoj vodi. Kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad ste u Parizu! Kupanje u Plavoj laguni doista je pravo zadovoljstvo za um i tijelo i doživljaj za pamćenje i nemojte propustiti! Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: REYKJAVIK – fakultativno odlazak na atrakciju FLY OVER ICELAND – KEFLAVIK – ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Preporučujemo za kraj jednu vrlo popularnu atrakciju otvorenu u Reykjaviku prije tri godine: Fly Over Iceland! Radi se o interaktivnoj „vožnji“ iznad Islanda i svih njegovih najljepših i najatraktivnijih lokacija, iskustvo koje svakog ostavlja bez daha – sigurni smo da nećete požaliti! (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Povratak u hotel i organizirani transfer u zračnu luku u Keflaviku u kasnim jutarnjim satima. Let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu u ranim poslijepodnevnim satima. Slijetanje planirano u 20 sati (lokalno vrijeme).

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 80 / Maksimalan broj putnika 90

Red letenja:
27/04/2023 ZAG KEF 13:30 – 16:00 (lokalno)
01/05/2023 KEF ZAG 15:00 – 21:00 (lokalno)

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 12.10.2023
Datum povratka: 16.10.2023
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
1.120,00 EUR
(8.438,64 Kn)
Datum polaska: 12.10.2023
Datum povratka: 16.10.2023
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
5 dana
1.170,00 EUR
(8.815,37 Kn)

 

 

 

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim zrakoplovom (Boeing) na relaciji Zagreb – Reykjavik – Zagreb
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • prijevoz od zračne luke do hotela s uključenim razgledom Reykjavika i ulaznicom za terasu Perlana
 • odlazni transfer od hotela do zračne luke
 • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu 3* ili 4*
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja ako nije drugačije navedeno
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 197,76 EUR (1.490,02 kn) po osobi u hotelu 4* i 157,94 EUR (1.190 kn) po osobi u hotelu 3* (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • cjelodnevni izlet „Zlatni krug“ (uključen autobusni prijevoz, ulaznica za krater Kerið, parkirne pristojbe i pratnju voditelja putovanja, minimum potreban za realizaciju programa 30 prijavljenih putnika): 59,73 EUR (450,04 kn) odrasli, djeca do navršenih 12 god. 46,45 EUR (349,98 kn) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana
 • cjelodnevni izlet „Južna avantura“(uključen autobusni prijevoz, parkirne pristojbe i pratnja voditelja putovanja, min. 30 putnika): 69,02 EUR (520,03 kn), djeca do navršenih 12 god. 351,76 EUR (389,99 kn) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana
 • izlet u Plavu lagunu s kupanjem (uključeni autobusni prijevoz, pratnja voditelja putovanja, ulaznica, ručnik i jedno piće u bazenu, minimum 25 putnika): 118,12 EUR (889,98 kn) odrasli, djeca do 12,99 g. 25,22 EUR (190,02 kn) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana
 • promatranje kitova: 91,58 EUR (690,01 kn), djeca do 12 g. 65,03 EUR (489,97 kn) (uključuje turu promatranja kitova u trajanju od 3 sata s audio vodičem na engleskom i pratnju voditelja putovanja) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana
 • ulaznicu za Fly Over Iceland atrakciju (preporučujemo!): 38,49 EUR (290 kn) odrasli, djeca do 12 godina starosti 19,24 EUR (144,96 kn) /NAPOMENA: djeca moraju biti visoka minimalno 102 cm!) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana
 • doplatu za 4 večere u restoranu Hraust (buffet večera, preporučujemo (prijava prilikom rez.aranžmana): 250,85 EUR (1.890,03 kn) - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana - MINIMALNO 20 PRIJAVLJENIH ZA REALIZACIJU!!!
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3 EUR (22,60 kn)- 4 EUR (30,14 kn) po osobi, po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet – trokrevetne sobe na upit!
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni!


COVID-19 uvjeti

Državljani RH mogu ući u Island bez ograničenja.
O aktualnim 
preporukama za putovanja i upozorenjima za Island informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Važne napomene

- Vremena letenja u trenutku nastajanja programa nisu službeno potvrđena, moguće su manje izmjene.
- Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta! Minimum prijavljenih za izlete na osnovi 25/30 prijavljenih putnika.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom ture, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno ovisno o vremenskoj prognozi. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na lokalitetima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
- Program nije prikladan za djecu do četvrte godine života.

Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku:

- državljanstvo
- datum i godinu rođenja

- podatke o dokumentu s kojim se putuje: naziv (osobna iskaznica ili putovnica), broj, mjesto izdavanja i datum isteka važenja dokumenta.

Republika Island (islandski Lydveldiđ Ísland) otočna je zemlja u sjevernom Atlantiku između Grenlanda, Norveške i Velike Britanije, odnosno Irske. Prema zadnjim brojkama Island broji otprilike 350 000 stanovnika. Glavni grad je Reykjavik (cca. 120 000 stanovnika), nazivan još i „najsjevernijom prijestolnicom“. Površina Islanda iznosi 103 000 kvadratnih kilometara, od čega otprilike 10 % pokrivaju ledenjaci od kojih je najveći Vatnajökull, najveći europski ledenjak. Island je član UN-a, EFTA-e, NATO-a i EEA-e.
Valuta na Islandu je islandska kruna (ISK). Tečaj islandske krune u odnosu na HRK je otprilike 18,5 ISK za 1 HRK ili cca. 140 ISK za 1 EUR. Preporučujemo plaćanje kreditnim i debitnim karticama koje su široko prihvaćene posvuda.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza nije potrebna, za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica (osobna iskaznica vrijedi kao identifikacijski dokument na ovom putovanju jer iako Island nije član EU, međusobnim ugovorima u Uniji je to omogućeno, iako je naša preporuka uvijek putovnica). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Ne zaboravite: osobni dokument mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci nakon polaska na put! Preporučujemo svakako ponijeti kopiju putovnice i drugih važnih dokumenata i spremiti ih odvojeno od originala!

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske za Island nalazi se u Kopenhagenu: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (pokriva Republiku Island): Søtorvet 5, 1st fl., tel: 0045 33 91 90 95 i fax: 00 45 33 91 71 31. Delegacija EU na Islandu je također adresa na koju se možete obratiti: Hafnartorg – Kalkofnsvegur 2 101 Reykjavík, tel: + 354 520 3399.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

ŠA04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=73&l=hr