suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

LJETO TIROL, DOLOMITI I ZUGSPITZE - 7 dana autobusom

7 dana
Cijena od:
680,00 EUR
Italija
EUROPSKA PUTOVANJA AUTOBUSOM 2023

Program putovanja

Predviđeni hote: Hotel Wiesenhof Stubaital 3*, Mieders

Vrijednost više: POLUPANSIONI

 

  1. dan:   ZAGREB – LAGO DI BRAIES – HOTEL / cca. 530km

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Slijedi ugodna vožnja preko Slovenije (Ljubljana) pa sve do 450 km udaljenog jezera Lago di Braies. Lago di Braies ili Pragser Wildsee nalazi se gotovo na granici s Austrijom i najveće je jezero Dolomita. Ovdje ćemo moći prošetati oko jezera, šetnja traje približno dva sata ili, ako želite, imate mogućnost unajmiti drveni čamac koji je prije sto godina bio jedino sredstvo pomoću kojeg su ljudi mogli doći na južnu obalu jezera. Pola sata vožnje čamcem košta 25 eura, dok ćete za sat vremena morati izdvojiti 35 eura. U blizini jezera nalazi se hotel Lago di Braies, jedini hotel smješten na samoj obali s prekrasnim pogledom na jezero. Na obali se nalazi i mala kamena kapela sagrađena početkom 20. stoljeća. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. dan:  HOTEL – ALTA BADIA – BRUNICO – HOTEL / 260km

Doručak. Odlazak prema Alta Badiji, odakle ćemo se žičarom (doplata 39 eur po osobi) uputiti na šetnju kroz prekrasnu prirodu. Slobodno vrijeme.  Odlazak prema Brunicu, gradu smještenom na 835 m/nv, središte doline Pusteral, koji je 2009. godine proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji. Lako je uočiti dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brežuljku) i crkvu Rainkirche. Prođete li kroz neka od impresivnih gradskih vrata naći ćete se usred živahnog grada. Male trgovine pored ekskluzivnih butika, kafića i enoteka nižu se duž duge ulice Stadtgasse. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 

3. dan:  HOTEL – INNSBRUCK (TIROL) – HOTEL / 80km

Doručak. Nakon doručka slijedi izlet autobusom. Vožnja do Wattensea. Odlazak u muzej Swarovski (doplata 23 eur po osobi), nevjerojatan muzej koji je doslovno napravljen u brdu. Ulaskom u svijet kristala mašti nema kraja. Na kraju razgleda možete i kupiti najnovije kolekcije nakita i raznih figurica Swarovski. Nastavljamo prema Innsbrucku, po dolasku slijedi šetnja ovim ljupkim gradom. Proći ćemo pokraj zgrade sa Zlatnim krovom čiji je povijesni balkon pokriven pozlaćenim bakrenim pločicama. Postoji priča kako se car Maksimilijan ženio dva puta, a ovaj je balkon oslikan prizorima iz njegovog života s objema ženama, s balkona je car običavao gledati turnire koji su se održavali na trgu. Dvije žene donijele su dva velika i važna nasljedstva - Marija od Burgundije donosi Benelux, a Bianca Sforza Milansko vojvodstvo. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. dan:  HOTEL – ZUGSPITZE – GARMISCH PARTENKIRCHEN – HOTEL / 140 km

Doručak. Danas posjećujemo jedan od najpitoresknijih dijelova Njemačke, zelenu Bavarsku, romantičan planinski krajolik Werdenfelser Landa i najviši njemački planinski vrh, Zugspitze – smješten na visini od 2962 metra. Na vrh odlazimo žičarom (doplata po osobi 56 eur po osobi), a kako se uspinjete jedinstvene okolne planine i pitoreskne doline otvaraju se vašem pogledu. A jednom kad stignete na vrh, dočekat će vas fantastično uređen objekt i panorama od koje će vam zastati dah. Jedan od posljednjih njemačkih ledenjaka nalazi se upravo ovdje, a tu ste i na samoj granici Austrije i Njemačke. Boravak na svježem zraku i suncu završit ćemo spuštanjem na drugačiji način: stotinjak godina starim vlakom koji će nas spustiti sve do Garmisch Partenkirchena, predivnog mjesta poznatog po skijanju i skijaškim skokovima. Mnoge kuće oslikane su slikarijama na vanjskim zidovima, među kojima se ističe Haus zum Husaren. Poznata je gotička župna crkva sv. Martina s dobro očuvanim freskama, kao i barokna zgrada crkve sv. Martina. U Garmischu je i Institut Richarda Straussa i Straussova vila gdje je skladatelj proveo mnoge godine svojeg života. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

 

 

5. dan  HOTEL – MARMOLADA – HOTEL / 300km

Doručak. Vožnja prema Marmoladi, koju nazivaju „Kraljicom Dolomita“ i to s razlogom. To je najviša planina Dolomita, a uz pomoć žičare posjet je omogućen svim posjetiteljima bili planinari ili ne. Žičare vode na razne lokacije, a najviša točka je Punta Rocca koja se nalazi na 3.265 metara nadmorske visine. Tu se nalazi 360 ° terasa s koje se pruža jedan od najvelebnijih pogleda u Dolomitima. Mi ćemo prvo žičarom (doplata za žičaru 45eur) do Malga Ciapela (1450 m/nv), do Serauta (2950 m/nv) gdje se nalazi i najviši muzej Europe, Grande Guerra koji je posvećen Prvom svjetskom ratu (ulaznica u cijeni žičare), a zatim nakon posjeta muzeju penjemo se opet žičarom do prethodno spomenutog najvišeg vrha Punta Rocca na 3265 m/nv. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

6. dan  HOTEL – SLOBODAN DAN

Doručak. Slobodan dan za šetnju i odmor, uživanje u prirodi. Večera. Noćenje.

 

7. dan  HOTEL – CORTINA D'AMPEZZO – ZAGREB / 600km

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Cortini d’Ampezzo, gradu u sjevernoj talijanskoj regiji Veneto. Smješten je na obroncima Dolomita na visini od 1210 m, te predstavlja popularno odmaralište zaljubljenika u zimske sportove.Kao jedno od najekskluzivnijih odmarališta u Europi, Cortina je također poznata po svojim vrhunskim hotelima i bogato opskrbljenim trgovinama. Osim odličnog skijanja nudi kvalitetan apres-ski život (trgovine, restorani, barovi, diskoteke, tenis dvorana, bazen). Jedno je najpoznatijih svjetskih skijališta koje  nudi neke od najizazovnijih staza u Italiji, a poznata je i po Zimskim olimpijskim igrama održanim 1956. godine. Nakon slobodnog vremena u Cortini povratak prema Hrvatskoj, dolazak u kasnim večernjima satima.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.
/index.php?ispis=detalji_putovanja&putovanje=731&l=hr