suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

KLASIČNA KINA PREMIUM 2024

10 dana
Cijena od:
2.199,00 EUR
Kina
avion 2024

Program putovanja

1. DAN

ZAGREB – DOHA – PEKING
let, obroci u zrakoplovu

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16.30 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22.50 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Peking u 01.45 sati na liniji QR892 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta. 

2. DAN

PEKING
večera, noćenje

Dolazak u Peking u 15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Nakon odmora, odlazak na večeru u lokalnom restoranu te posjet najpoznatijoj ulici za shopping u Pekingu, ali u cijeloj Kini - Wangfujing, moderna ulica s brojnim brendovima u Dongcheng distriktu koja zasljepljuje izlozima trgovina svjetski poznatih marki. Njezina je specifičnost i mala noćna tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima i autentičnim proizvodima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN

PEKING – XI’AN
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Polijetanje zrakoplova u 16.55 sati na liniji MU2114 (China Eastern Airlines). Po dolasku u Xi'an, u 19.15 sati, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

 

5. DAN

XI’AN
doručak, večera, noćenje

Nako doručka odlazimo autobusom u okolicu Xi'ana, do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Po povratku u Xi'an u poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN

XI’AN – HANGZHOU
doručak, večera, noćenje

Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN

HANGZHOU – SUZHOU – ŠANGAJ
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Šangaj, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. DAN

ŠANGAJ
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni Akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

9. DAN

ŠANGAJ – DOHA
doručak, večera, noćni let s obrocima u zrakoplovu

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Šangaja: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Šangaja. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do Shanghai Towera, druge najviše građevine na svijetu (prva je toranj Burj Khalifa u Dubaiju). Ima 128 katova i visok je 632 metara. U njegovoj blizini se nalaze i drugi znameniti neboderi kao što su Jin Mao Tower i Shanghai World Financial Center. Slijedi posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu te polijetanje zrakoplova na liniji QR871 (Qatar Airways) u 0.35 sati. Noćni let s obrocima tijekom leta.

 

10. DAN

DOHA – ZAGREB
let, obrok u zrakoplovu

Dolazak u Dohu predviđen je u 5.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 8.30 sati. Dolazak u Zagreb u 13.25 sati po hrvatskom vremenu.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 01.10.2024
Datum povratka: 10.10.2024
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska:
10 dana
2.229,00 EUR)

 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Šangaj – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • unutarnji let u Kini na relaciji Peking - Xi'an
 • unutarnji let u Kini na relaciji Xi'an – Hangzhou
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm) – svi letovi
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Pekingu, Xi'anu, Hangzhouu i Šangaju
 • večere u lokalnim restoranima
 • večeru s pekinškom patkom u Pekingu
 • razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
 • grupne transfere prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 270 € (polazak 6.4.2024.); 310 € (polazak 1.10.2024.)
 • Napojnice vodiču i vozaču 50 € (plaćanje na licu mjesta)
 • Tang Dynasty Show Xi'an 40 €
 • Šangajski toranj (Shanghai Tower) - uspon na vrh: 35 €
 • Akrobatski show Šangaj 30 €

 

VIZA ZA KINU:

Dokumenti za kinesku vizu se predaju putnici osobno, a za organizirane turističke grupe to može učiniti i organizator putovanja.

Dokumenti se predaju u Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu, utorkom ili četvrtkom od 9:00 do 11:30, a vize se izdaju u roku od dva (ubrzani postupak) do sedam dana (redovan postupak).

Naknada za vize se naplaćuje se u Veleposlanstvu prilikom preuzimanja vize, a prihvaćaju se isključivo kartice (osim American Express i Diners).

Popis dokumenata za turističku (L) vizu:

1. Isprintan i kompletno popunjen elektronski obrazac koji se nalazi na slijedećoj web stranici: https://cova.mfa.gov.cn

2. Potvrda o elektronski popunjenom obrascu za vizu (stranica koja sadrži dva QR koda)

3. Putovnica - mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u NR Kinu te imati najmanje 2 prazne vizne stranice

4. Kopija relevantnih stranica putovnice - stranica s osobnim podacima

5. Kopija prethodno izdanih kineskih viza - unutar zadnjih 5 godina (ako ih je bilo)

6. Zrakoplovna karta

7. Potvrda o smještaju - rezervacija hotela ili drugi smještaj

8. Fotografija lica. Primjer formata za digitalnu ili fizičku osobnu fotografiju, možete vidjeti na sljedećoj poveznici http://hr.china-embassy.gov.cn/eng/qzfw/201612/t20161206_9795777.htm

 

Cijena vize u iznosu od 48 € - 60 € ovisno aplicira li se za grupnu ili individualnu vizu. Trošak posredovanja i preuzimanje vize u veleposlanstvu u iznosu od 40 €

 

ša08

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.