suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

BUDIMPEŠTA I MAĐARSKA TURA 4 dana autobusom

4 dana
Cijena od:
1.190,00 Kn
Mađarska
Autobusom iz Zagreba, 07.10.2021. i 18.11.2021. Mogući polazak iz Čakovca i Varaždina.

Program putovanja

1. dan  ZAGREB – SZOMBATHELY – KÖSZEG - SOPRON

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 5.30 sati, moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja. Vožnja prema Mađarskoj uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Szombathely, najstariji grad Mađarske i rodni grad svetog Martina. Razgled povijesne jezgre: katedrala - park rimskih ruševina - nekadašnja sinagoga   -glavni trg. Veza s hrvatskom poviješću prisutna je odlaskom do Köszega. Ban Nikola Jurišić uspio je odbraniti ovaj grad od turske opsade. Razgled povijesne jezgre: gradska vijećnica sa zanimljivom geometrijskom fasadom ukrašenom grbovima - vrata Junaka - crkve sv. Emerika i sv. Jakova - Marijin stup - Jurišićev dvorac. Nastavak puta do Soprona, posjet povijesnoj jezgri jednog od najljepših malih mađarskih gradova s očuvanom srednjevjekovnom gradskom jezgrom: glavni trg sa stupom sv. Trojstva - gradska vijećnica - Marijina crkva - gradski toranj - palača Esterhazy. Smještaj u hotel u Sopronu. Noćenje.

 

2. dan  SOPRON - DVORAC FERTÖD - GYÖR - BUDIMPEŠTA

Doručak. Posjet dvorcu Esterhazy u Fertödu, “mađarskom Versaillesu“ (doplata za ulaznicu na licu mjesta).  Najveći mađarski dvorac podignut je u raskošnom rokoko stilu i u njemu je obitelj Esterhazy priređivala koncerte uz glazbu slavnog Josepha Haydna. Unutarnje prostorije dvorca bogato su ukrašene freskama i štukaturama, tu je i kineski salon, soba Marije Terezije, a ispred dvorca veliki je park. Put nastavljamo posjetom  gradu Györu, gradu na nekoliko rijeka zvanom „grad voda“. Razgled povijesne jezgre: biskupska palača - bazilika - gradske palače u Jugendstilu - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za kavu i kolač u nekoj od tradicionalnih kavana ili za osobne programe. Vožnja prema Budimpešti. Po dolasku u gradsko središte šetnja   s pratiteljem putovanja od  impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Smještaj u hotel. Moguć fakultativni odlazak na vožnju brodom Dunavom uz čašu šampanjca. Doživljaj mostova na Dunavu, Margitinog otoka i posebno osvjetljenih najljepših budimpeštanskih spomenika je  čaroban! Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan  BUDIMPEŠTA  – SZEKESFEHERVAR - BALATON (BLATNO JEZERO)

Doručak.Razgled Budimpešte   autobusom i pješice približiti će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom, brdo Gellert s utvrdom-Citadelom.... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak,  šetnju ili kupovinu.  Odlazak iz Budimpešte i vožnja do Szekesfehervara, grada u kojem su bile krunidbe mađarskih kraljeva. Razgled grada: spomen park sv. Stjepana - biskupska palača - gradska vijećnica - katedrala sv. Petra i Pavla - kapela sv. Ane. Kratka vožnja do područja Blatnog jezera - Balatona. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

4. dan  BALATON (BLATNO JEZERO)  – BALATONFÜRED – TIHANY - KESZTHELY - ZAGREB

Doručak. Posjet Balatonfüredu, nekad poznatom lječilištu na obali jezera. Ovo je mjesto privlačilo posjetitelje iz redova europskog plemstva koji su uživali u šetnji promenadom uz jezero ili plesom na ljetnim plemićkim balovima. Vožnja do jednog od najljepših mjesta Blatnog jezera - Tihany. Slikovito mjesto na poluotoku s benediktinskim samostanom privlači brojne posjetioce, a s promenade uz samostan pruža se prekrasni pogled na jezero. Kraće slobodno vrijeme. Vožnja do Keszthelyja, najvećeg grada Balatona koji ime zahvaljuje alejama kestena. Moguć posjet  baroknom dvorcu Festetics koji je vezan za plemićku obitelj hrvatskog porijekla (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Dvorac je poznat po knjižnici Helikon s vrijednim knjigama, svečanim dvoranama s namještajem u Empire stilu i intarzijama. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 18.11.2021
Datum povratka: 21.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
4 dana
1.190,00 Kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI.:1.190 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 1.290 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta           Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj  u dvokrevetnim sobama na osnovi  3 noćenja s doručkom u hotelima 3*:
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Sopronu
 • 1 noćenje s doručkom  u hotelu 3* u Budimpešti
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* na Balatonu (Blatnom jezeru)
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu,organizaciju i jamčevinu putovanja

 

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 550 kn
 • fakultativnu vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 15 EUR po osobi (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • informativne pojedinačne cijene ulaznica (cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni): dvorac Festetics 2.500 HUF, dvorac Fertöd 3.500 HUF
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Popusti:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn

 

Mađarska  je država u Srednjoj Europi. Tradicionalno se vjeruje da je Mađarsku osnovao Árpád, koji je poveo Mađare u Panonsku nizinu u 9. stoljeću.Mađarsko je kraljevstvo 1000. godine osnovao kralj Stjepan I. Sveti. Prvi pisani zapis na mađarskom jest povelja o utemeljenju samostana u mjestu Tihany. Na površini od 93.030 km2  živi  9.769.000 stanovnika. Ravnice pokrivaju veći dioMađarske, dok na sjeveru uz slovačku granicu ima brda i planina (najviši vrh: Kékes, 1014 m). Po pola ju dijeli Dunav. Druge velike rijeke su Tisa  i Drava , dok na zapadu zemlje leži veliko Blatno jezero.

 

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

 

Praktične napomene: valuta u Mađarsko je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

 

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.

 

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva organizatora putovanja.

ŠA03

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.