suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

PLITVIČKA JEZERA I LIKA

3 dana
Cijena od:
890,00 Kn
Hrvatska
3 dana autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba...2021.

Program putovanja

  • TERMINI GARANTIRANIH POLAZAKA
  • HOTEL 3/4*
  •  
 
  • 03.09. – 05.09.2021.
  • FM 990 kn, RC 1.190 kn
  • 30.10. – 01.11.2021.
  • FM 890 kn, RC 1.090 kn

PLITVIČKA JEZERA I LIKA

3 dana autobusom


 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB – OGULIN – RASTOKE – SLUNJ – HOTEL

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 08.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu juga prema našoj prvoj destinaciji Ogulinu. Ovaj prekrasni gradić koji leži na rijeci Dobri, najpoznatiji je po slavnoj hrvatskoj književnici Ivani Brlić Mažuranić. Po dolasku slijedi kraća šetnja samim gradskim središtem gdje ćemo vidjeti poznati Đulin ponor te Frankopanski Kaštel ( Izvana ). Potom ćete imati slobodno vrijeme koje preporučujemo da iskoristite za posjet Zavičajnom muzeju Ogulina u Frankopanskom Kaštelu, te Ivaninoj Kući Bajke, interaktivnom muzeju u kojem se vesele i djeca i odrasli, a koji će vas vratiti na dane mladosti kada smo svi skupa čitali bajke Ivane Brlić Mažuranić.  U dogovoreno vrijeme nastavak vožnja prema Rastokama, takozvanim malim Plitvicama zbog modro zelene vode koja se prelijeva u mnoštvu manjih i većih slapova, kaskada, brzaca i jezera okruženih bogatim zelenilom ( Doplata za ulaznicu na licu mjesta ). Zanimljivost Rastoka je sklad prirode i ljudske ruke s obzirom da ćemo ovdje osim prirodne ljepote vidjeti i takozvane Mlinice - Žitnice koje se od davnina ovdje, a tipične su za gorsko-brdske krajeve zelenog krša. Rastoke su nastale na mjestu gdje se rijeka Slunjčica ulijeva u Koranu, te na taj način tvori prekrasne slapove kao što su Buk, Hrvoje i Vilina Kosa. Zbog jedinstvenog sklada povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Po dolasku slijedi šetnja uz slapove i mlinice. Nakon razgleda polazak prema obližnjem Slunju gdje ćemo imati slobodno vrijeme za kavu te uživanje u ovom malom gradiću. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

2.dan: HOTEL – PLITVIČKA JEZERA – ŽELJAVA – HOTEL

Doručak. Slijedi polazak prema obližnjim Plitvičkim Jezerima ( Doplata za ulaznicu u agenciji ili na licu mjesta ). U bilo koje doba godine, bilo da su okovane snijegom i ledom, ili ljetnim suncem, boja ovih jezera reći će vam zašto je ovo jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija te zašto je ovo područje proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od najljepših prirodnih atrakcija na cijelom svijetu! Samo područje parka čini ukupno 16 jezera, koja se dijele na Gornja i Donja Jezera. Naša tura uz vodiča sadržavati će put uz donja jezera koja uključuje šetnju do Velikog Slapa, pa sve do Jezera Kozjak te vožnju brodom po Jezeru uz povratak na početnu točku busom ili vlakom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira te uživanje na Plitvicama. Oni koji žele ostati na Plitvicama, imati će slobodno vrijeme do zatvaranja parka. Za ostatak grupe, prema želji putnika moguć je fakultativni izlet do nekadašnje „najveće vojne tajne Jugoslavije„ vojnog aerodroma Željava. Ovaj kilometarski kompleks podzemnog aerodroma jedinstven je u svijetu. Iako je tokom rata na ovim prostorima miniran te nije preporučljivo ulaziti u tunele, mi ćemo se odvesti do samih ulaza u Tunele gdje ćete vidjeti kako ostatke pista te se naježiti kada vidite ulaske u planine kroz koji su nekad prolazili avioni. Putem ćemo stati i poslikati se pokraj ostataka američkog bombardera iz Drugog Svjetskog Rata. Potom slijedi vožnja nekadašnjim pistama aerodroma uz priče o samom aerodromu kako biste osjetili dojam veličine ovog područja. Dodatni začin samoj lokaciji daje činjenica da se nalazi uz samu granicu sa BIH. Povratak prema Plitvicama gdje ćemo se naći sa ostatkom grupe, te slijedi povratak u hotel. Slobodno večer. Noćenje.

3.dan: HOTEL – SMILJAN – KUTEREVO – SENJ - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja u smjeru Gospića, prema rodnom kraju najslavnijeg znanstvenika i najvećeg izumitelja svih vremena, Nikole Tesle. Put nas vodi u malo selo Smiljan, gdje je Nikola rođen, a gdje se ujedno nalazi njegov memorijalni centar koji ćemo mi posjetiti (  Doplata za ulaznicu na licu mjesta ). U sklopu centra se nalazi i njegova rodna kuća. Šetnja kompleksom te polazak u smjeru Kutereva. Put nas vodi prema Utočištu za mlade medvjede u Kuterevu. Po dolasku ćemo se kao grupa javiti u Volontersku postaju, kako bi nas netko od dugoročnih volontera dočekao, uputio, proveo i informirao. Ova udruga nastala je 1995. godine kao Utočište za mlade medvjede, čija je misija pružiti utočište za medvjeđe siročiće, odnosno zaštititi medvjeđe stanište. Šetnja staništem uz druženje sa mladim medvjedima. U dogovoreno vrijeme polazak prema Senju, posljednjoj lokaciji našeg izleta, nekadašnjem centru Uskoka, najprkosnijih branitelja u godinama ratova protiv Turaka, Senju. Senj je smješten u podnožju prijevoja Vratnik (698m), najnižeg vrhunca Velebita. Grad je imao stratešku važnost između kontinentalne Hrvatske i mora tokom godina rata sa Turcima. Po dolasku u Senj slijedi posjet Tvrđave Nehaj, simbolu grada Senja, sagrađenoj 1558. godine pod Tvrđava je specifična jer ima kockasti oblik, a orijentirana je prema stranama svijeta. Potom slijedi odlazak u sam centar Senja na šetnju starim gradom do Katedrale Blažene Djevice Marije, jednom od važnijih arhitektonskih spomenika u cijeloj Hrvatskoj. Sagrađena je 1169. g. kao jednobrodna romanička bazilika na temeljima poganskog svetišta Magnae mater, zanimljiva je i po tome što se u njoj čuva do sada najstarija poznata varijanata hrvatskog državnog grba. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, kavicu na rivi ili ručak. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem te polazak nazad u smjeru Zagreba.  Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.10.2021
Datum povratka: 01.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
3 dana
890,00 Kn

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica

Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu

Moguć polazak iz Karlovca, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti ćete obaviješteni unutar 24 sata do polaska.

Minimalan broj putnika: 40

Rok prijave: do 7 dana prije puta

Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

S obzirom da izlet uključuje posjet Nacionalnom parku, molimo Vas da pročitate i poštujete pravila ponašanja za vrijeme boravka unutar NP Plitvička jezera: https://np-plitvicka-jezera.hr/planirajte-posjet/pravila-ponasanja/

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prijevoz turističkim autobusom prema programu

Dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama hotela ¾* u okolici Plitvičkih Jezera

Turističkog pratitelja, ujedno i lokalnog vodiča za sve destinacije iz Zagreba na hrvatskom jeziku

Osiguranje od odgovornosti

Jamčevinu turističkog paket aranžmana

Sve razglede prema programu

Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)

Doplata za polupansion u hotelu: 220 kn po osobi za dva noćenja (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)

Popust za djecu do 11,99 godina u sobi sa 1 ili 2 odrasla: 10%

Vlastite troškove

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju

Boravišna pristojba u hotelu: cca 10 – 12 kn osoba/dan – PLAĆANJE U KUNAMA NA RECEPCIJI HOTELA

Milodar za Medvjede u Kuterevu. Nije obavezno, ali zbog rada i financiranja udruge molimo vas da ostavite barem simbolični prilog koji će pomoći radu udruge.

Fakultativne izlete

Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja radi grupne rezervacije termina)

CIJENA PO OSOBI

AERODROM ŽELJAVA I VOŽNJA PO AERODROMU
 

Uključuje prijevoz do aerodroma i nazad, vožnju autobusom po pisti, razgled ulazaka u aerodrom bez ulazaka u same hale
 

Minimalno 15 prijavljenih putnika

55 kn

ULAZNICA ZA PLITVIČKA JEZERA

01.01. – 31.03.
 

01.11. – 31.12.
 

75 kn

01.04. – 31.05.
 

01.10. – 31.10.
 

160 kn

01.06. – 30.09.
 

300 kn

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA

CIJENA PO OSOBI

Ulaznica za Ivaninu Kuću Bajki u Ogulinu

odrasli
 

25 kn

djeca, studenti i umirovljenici
 

15 kn

Ulaznica za Zavičajni muzej u Ogulinu

odrasli
 

15 kn

djeca, studenti i umirovljenici
 

10 kn

Ulaznica za Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu

odrasli
 

30 kn

djeca, studenti i umirovljenici
 

20 kn

Ulaznica za Rastoke

odrasli
 

30 kn

djeca, studenti i umirovljenici
 

20 kn

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

100 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

100 kn

sjedala iza 2. vrata

100 kn

ostala raspoloživa sjedala

50 kn


 


 


 

VAŽNA NAPOMENA

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije organizatora putovanja moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

Prilikom rezervacija putovanja tokom trajanja pandemije moguća je uplata od 200 kn po osobi za rezervaciju termina.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)

Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske

Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku

Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama

Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći uvjeti organizatora putovanja 

ŠA09

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. . Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.