suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

ISTRA - KROZ ISTRU, U POKRETU

3 dana
Cijena od:
1.950,00 Kn
Hrvatska
Autobusom iz Čakovca, Varaždina, Zagreba 30.04. i 20.06.2021.

Program putovanja

U POKRETU, KROZ ISTRU

 

1.dan – ADRENALINSKI DAN PAZIN I OKOLICA

Polazak autobusa u 06.30 sati s dogovorenog mjesta. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar  prema Pazinu - gradu duge i bogate tradicije, gradu smještenom u samom srcu istarskog poluotoka, tek tridesetak kilometara udaljenom od poznatih turističkih centara. Po dolasku, kraći obilazak grada,  smještaj u hotel, odmor,  te odlazak na jednu od popodnevnih adrenalinskih avantura (fakultativno), koja će se zasigurno dugo pamtiti. Možete birati ZIP line Pazinska jama, speleoavanturu Pazinska jama ili pak vožnju quadovima – uz doplatu. Večera. Noćenje.

2. dan – REKREACIJSKI DAN PAZIN

Nakon doručka, krećemo na trosatno prijepodnevno bicikliranje jednom od bike tura, prekrasnim krajolikom Istre ...  Staza suhozida, dužine cca 13 km., Kringa, Tinjan, pitoresni istarski pejzaži.... Ručak u agroturizmu Ograde te nakon kraćeg odmora, lagano poslijepodnevno pješačenje (tura cca. 3-4 sata): Spomen dom u Pazinu, cestom prema Rijavcu, most Svetega Jožefa, uzbrdo prema brdu Šampjerovac (428 m) sve do Grdosela (234 m nm), gdje se u župnoj crkvi Imena Marijina čuva Grdoselski ulomak iz 12. stoljeća. Povratak u Pazin. Večera. Noćenje.

3. dan – GASTRO EDUKATIVNI DAN

Nakon doručka, odjava iz hotela te za nepce,  izuzetno zanimljiv gastro dan: Degustacija i prezentacija proizvodnje maslinovog ulja, Radionica izrade istarske pašte i pazinskih cukerančića sa ručkom.. Degustacija vina u vinariji Matošević te svakako i mogućnost kupnje proizvoda.

Ugodno umorni,  krećemo kući. Predviđeni dolazak u večernjim satima.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 20.06.2021
Datum povratka: 22.06.2021
Grad polaska: Čakovec
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin, Zagreb
3 dana
1.950,00 Kn

CIJENA ARANŽMANA: 1.950 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

* prijevoz autobusom

* 2 polupansiona u hotelu 2* u Pazinu

* licenciranog pratitelja putovanja

* 4 satni najam bicikala sa stručnim vođenjem

* 2 satno pješačenje sa stručnim vođenjem

* ručak u OPG Ograde

* degustaciju i prezentaciju proizvodnje maslinovog ulja

* radionicu izrade istarske pašte i cukerančića sa ručkom

* prezentacija vina u vinariji Matošević (razgledavanje vinarije, upoznavanje s tehnologijom i procesom proizvodnje, degustacija 4 vrste vina, finger food)

* jamčevinu i troškove organizacije i realizacije aranžmana

FAKULTATIVNE DOPLATE (prilikom prijave u agenciji):

ZIP LINE IZNAD PAZINSKE JAME – 140 kn (minimalno 15 osoba)

Adrenalinski doživljaj kreće sa Zelene terase ispod Hotela Lovac u Pazinu i podijeljen je u dva dijela. Prva linija dužine je 220 m i omogućuje nam postizanje brzine od oko 50 km/h. Vožnjom po ovoj liniji postižemo i maksimalnu visinu od 100 m, prelaskom iznad samog ulaska u podzemlje Pazinske jame. Stižemo u dvorište Kuće za pisce, odakle kreće druga, duža linija (280 m) koja nam pruža dovoljno vremena da uživamo u čarima grandioznog ponora i srednjevjekovnog kaštela na njegovim liticama. Slijećemo na vidikovac iznad pećine Babina kuća, baš na mjesto odakle je prije nekih 140 godina snimljena fotografija pazinskog Kaštela i Jame, po kojoj je ilustrator Leon Bennet izradio poznatu gravuru koja je našla mjesto u romanu Julesa Vernea Matijaš Sandorf iz 1882. Pješačkom stazom po liticama Pazinske jame, a u manje od pet minuta ponovno dolazimo do mjesta odakle se kreće.

Uključeno u cijenu: Dva vodiča, osobna oprema koju vam namješta vodič (kaciga, pojas, kolotura), riječ dobrodošlice, tehnički opis zipline-a (duljina, brzina, visina, čelično uže, platforme), pravila ponašanja na zipline-u, vožnja na dvije linije (220+280 m), pješačenje natrag do starta u trajanju od 5 min.

Trajanje: Od 30 do 40 min ovisno o veličini grupe

SPELEOAVANTURA PAZINSKA JAMA – 230 kn (minimalno 10 osoba)

Doživite avanturu koja će vas odvesti stotinjak metara niže zidina srednjovjekovnog Pazinskog Kaštela kanjonom Pazinčice u „speleoavanturu“ kroz atraktivno podzemlje Pazinske jame. Pazinska Jama je zakonom zaštićeni prirodni speleološki objekt i nije turistički uređen, posjeta se radi na jedan prirodan neinvazivan ekološki način, a vama omogućuje jedinstveni doživljaj podzemlja, zapravo jednu stvarnu i neponovljivu avanturu kroz nedirnutu prirodu. U fizičkom smislu čeka vas jedna malo napornija šetnja i dostupna je svim zdravim osobama.
Nije dostupno djeci bez pratnje roditelja i osobama sa tjelesnim motoričkim smetnjama. Podzemni dio staze ukupne je dužine oko 200m, a završava sa velikom dvoranom i podzemnim jezerom dužine 80 metara. Unutar speleološkog objekta nalazi se manji Zip line kojim se posjetitelje prebacuje na sprud podzemnog jezera što speleoavanturi dodaje dimenziju neponovljivosti. Nakon razgledavanja podzemlja istim putem se vraća natrag. Ukupna visinska razlika iznosi cca 118 m.

Napomena: potrebno je ponijeti čvrstu sportsku obuću, te odjeću za presvlačenje, preporučuju se lagani dugački rukavi zbog hladnije unutrašnjosti (oko 15°C).

Vrijeme trajanja obilaska: 2,5 sata 

VOŽNJA QUADOVIMA - CENTRAL ISTRIA  - 160 kn (za dvije osobe)

Doživite jednosatnu avanturu quadom vozeći se šumskim putevima središnje Istre.

 

 

INFORMACIJE:

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 18
Maksimalni broj: 30

 

 

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.