suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

PRIJESTONICE SKANDNAVIJE 2021

10 dana
Cijena od:
5.990,00 Kn
Norveška
Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključen smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima. Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz doplatu i prethodnu najavu.

Program putovanja

Predviđeni hoteli:

Okolica Lϋbecka: Hotel Golden Tulip Lüebecker Hof 3*, Stockelsdorf bei Lübeck

Karlstad: Best Western Gustaf Fröding Hotell Konferens 3*

Malmö: Hotel Scandic St Jörgen 4*

Okolica Rostocka: Hotel am Schlosspark 3*, Gϋstrow

Prag: Hotel Galaxie 4*, Praha 6-Suchdol

 

Brodovi:

Trajekt PuttgardenRødby: Scandilines

Brod Kopenhagen–Oslo: DFDS

Brod Stockholm–Helsinki/Helsinki-Stockholm: Viking ili Tallink Silja

Trajekt Gedser–Rostock: Scandilines

 

 

1. dan   ZAGREB – WURZBURG 828 km

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati. Moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Wurzburga/okolice. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

2. dan   WURZBURG - HAMBURG – LÜBECK 600 km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Hamburgu. Po dolasku panoramski razgled drugog najvećeg grada Njemačke, koji se zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog duha ubraja u najljepše i najzelenije europske metropole i svojim posjetiteljima nudi mnoštvo restorana, kazališta i trgovina, otmjene plaže na Labi i zelenu obalu rijeke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti starije od 1200 godina. Panoramski obilazimo centralno smješteno jezero Alster - Jungfernstieg, slavnu modernu ulicu smještenu uz obalu jezera prepunu luksuznih butika i trgovačkih centara - gradsku vijećnicu Rathaus, jednu od najljepših zgrada u Hamburgu, sagrađenu u neorenesansom stilu u 19. st. - kultnu baroknu protestantsku crkvu sv. Mihaela s čijeg se 132 metra visokog tornja pruža najljepši pogled na grad - Krameramtsstuben, kompleks koji se sastoji od pet zgrada izgrađenih u 17. st. od strane udruženja trgovaca za smještaj udovica koji nam daje dobru predodžbu o tome kakav je život bio na početku 18. stoljeća. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak putovanja prema Lübecku. Smještaj u hotel u okolici Lübecka. Noćenje.

 

3. dan   LÜBECK – OTOK FEHMARN – KOPENHAGEN – BROD 280 km

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko mosta do trećeg najvećeg otoka Njemačke, Fehmarna. Ukrcaj na brod u luci Puttgarden na otoku. Plovidba u trajanju od 45 minuta do danskog otoka Lollanda i luke Rödby. Vožnja od otoka Lollanda do otoka Falstera i prema najvećem danskom otoku Sjellandu, otoci su međusobno povezani mostovima. Ukrcaj na brod u oko podneva i smještaj u kabine. Večera na brodu (u cijeni aranžmana). Plovidba broda prema Oslu. Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu. Kreveti su na kat, ako želite možete doplatiti za krevet do kreveta.

 

4. dan   OSLO – HOTEL 220 km

Doručak na brodu. Iskrcaj u Oslu u jutarnjim satima. Panoramski razgled grada: nova zgrada Opere - Gradska vijećnica - mornarička četvrt Akker Brygge - Parlament - utvrda Akershus - Frogner park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine - četvrt muzeja na poluotoku Bygdoy. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira, od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine, posjet nekom od poznatih muzeja (npr. vrlo vrijedna zbirka slika nalazi se u Nacionalnoj galeriji) ili šetnju. Nastavljamo putovanje prema švedskoj granici kako bismo se što više približili sljedećoj prijestolnici. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

5. dan   HOTEL – STOCKHOLM – BROD 310 km

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje se nastavlja kroz područje regije Värmlands - tu se nalazi najveće jezero Švedske Vännern, kao i još tisuće manjih jezera. Dolazak u Stockholm, panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Odlazak u luku i ukrcaj na putnički brod i smještaj u kabine. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Plovidba od Stockholma do Helsinkija jedinstveni je udobni doživljaj za putnika i pravo mini krstarenje u trajanju od 17 sati  uz stotine otoka Baltičkog mora, zabavu i ples na brodu i odlične mogućnosti tax-free shoppinga uz mnogobrojne brodske sadržaje. Pogled na tisuće otoka arhipelaga i panoramu Stockholma vrhunac je ovog putovanja i jedan od doživljaja koji ćete zauvijek pamtiti! Večera na brodu (doplata, preporučujemo doplatiti pri samoj rezervaciji aranžmana). Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu.

 

6. dan   HELSINKI – BROD

Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki. Iskrcaj sa broda te razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom - pravoslavna katedrala Uspenski - Parlament - sala Finlandia - Opera - Olimpijski stadion - spomenik Janu Sibelijusu - čudesna crkva u stijeni – tržnica i šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, kupovinu suvenira na zanimljivoj tržnici ili predmeta finskog dizajna i mode u glavnoj ulici. Povratak na brod. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Večera na brodu (doplata, preporučujemo doplatiti pri samoj rezervaciji aranžmana). Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu.

 

7. dan   STOCKHOLM  -  MALMÖ  620 km

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda. Razgled Stockholma, grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden - stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača - Katedrala - trg Stortorget - opera - otok Riddarholmen - Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen. Slobodno vrijeme za aktivnosti prema želji, šetnju glavnom ulicom Drottninggatan, kupovinu švedskih suvenira... Nastavljamo prema jugu Švedske, pokrajini Skane i gradu Malmöu. Vožnja kroz predivne panoramske krajolike južne pokrajine Skane i jezera Smalanda. Po dolasku u Malmö panoramska vožnja do novog dijela grada i poznate zgrade Turning Torso. Smještaj u hotel. Odlazak pješke u gradsko središte trećeg najvećeg grada Švedske i važne trgovačke luke. Stara gradska vijećnica, veliki gradski trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Noćenje.

 

8. dan   MALMO – ORESUND – KOPENHAGEN – ROSTOCK 260km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Kopenhagenu preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod mora. Po dolasku u Kopenhagen razgled grada autobusom i pješice: glavni trg s gradskom vijećnicom - Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - vrt Kraljevske knjižnice - dvorac Amalienborg - Mramorna crkva - dvorac Rosenborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu. Odlazak prema Njemačkoj, ukrcaj na trajekt u Gedseru i dolazak u Rostock, nekadašnju najvažniju luku za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

9. dan   ROSTOCK – PRAG    580 km

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja autobusom preko Njemačke do Češke i Praga. Po dolasku u Prag smještaj u hotel te nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja za prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice i šetnju Vaclavskim naměstima. Popularno zvan Vaclavak, iznimno je živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima. Šetnja preko Starogradskog trga s čuvenim satom Orloj do spomenika Janu Husu i Tynskoj crkvi.

Prošetat ćemo kroz Židovsku četvrt - Jozefov. Ova četvrt je dobila ime po caru Josipu II., čije su reforme olakšale život Židovima. Proći ćemo kraj kuće u kojoj je živio Franz Kafka, a voditelj će vam rado ispričati priču o mističnom Golemu. U četvrti se nalazi 6 sinagoga, židovska vijećnica, staro židovsko groblje te ceremonijalna dvorana. Slobodno vrijeme za večernje uživanje u Pragu i šetnju do Karlovog mosta. To je najstariji gradski most, a ujedno i najpoznatija gradska znamenitost. Moguć fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan   PRAG – ZAGREB 650 km

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno prijepodne u Pragu. Predlažemo fakultativnu (uz doplatu) vožnju brodom po Vltavi uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” - nešto što se u Pragu ne smije propustiti! Vožnjom po Vltavi na najbolji se način možete upoznati s ovim čarobnim gradom. Vidjet ćete brojne tornjeve grada i shvatiti zašto Prag zovu „gradom stotinu tornjeva“. Brojni srednjevjekovni tornjevi koji su nekad bili na samim zidinama grada, tornjevi crkava i znamenitih građevina i dalje ponosno stoje i opravdavaju taj nadimak. S broda ćemo imati priliku vidjeti i kompleks dvorca Hradčany s impozantnom gotičkom katedralom sv. Vita i Vaclava gdje su pokopani mnogi češki vladari, četvrt Malu stranu i Karlov most koji nepokolebljivo stoji i prkosi vremenu još od 09.07.1357. kada je započela gradnja. Naš voditelj putovanja rado će vam objasniti simboliku iza baš tog datuma... Proći ćemo kraj otoka Kampe, oaze umjetnosti s neodoljivom boemskom privlačnošću, uz Narodni muzej prema Vyšehradu, još jednom kraljevskom praškom brdu. Tu je prema legendi, kneginja Libuša imala viziju stvaranja velikog grada. Danas je to mjesto gdje se nalazi krasna neogotička crkva sv. Petra i Pavla i poznato groblje gdje su pokopane sve važne i povijesne ličnosti Češke. Pripremit fotoaparate, jer vas na svakom uglu čekaju nezaboravne fotografije! Iskrcaj s broda. Polazak za Hrvatsku iza podneva. Dolazak se očekuje oko ponoći.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 14.08.2021
Datum povratka: 23.08.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: Čakovec, Varaždin
10 dana
5.990,00 Kn

 

Cijena aranžmana po osobi 19.06.:  FM 6.790 kn / RC 6.990 kn

Cijena aranžmana po osobi 17.07.:  FM 6.690 kn / RC 6.890 kn

Cijena aranžmana po osobi 14.08.:  FM 5.990 kn / RC 6.190 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 6 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4*:
  • 1 noćenje u Wuzburgu/okolici,
  • 1 noćenje u Lübecku,
  • 1 noćenje Malmö,
  • 1 noćenje Karlstad,
  • 1 noćenje u Rostocku ili okolici,
  • 1 noćenje u Pragu
  • 3 noćenja s buffet doručkom na putničkim brodovima sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima na linijama:
  • 1 polupansion (doručak i večera sa jednim pićem,  na putničkom brodu na liniji Kopenhagen-Oslo, dvokrevetna kabina kreveti na kat,
  • 1 noćenje na putničkom brodu na liniji Stockholm – Helsinki,
  • 1 noćenje na putničkom brodu na liniji Helsinki – Stockholm,
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Puttgarden – Rödby,
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Gedser – Rostock,
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund,
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog voditelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz (i sl.),
 • boravišna pristojba u hotelima po noćenju od 3,00 – 5,00 eur po osobi po noćenju, točni iznosi će pisati u završnom pismu (max 5,00 eur x 6 noćenja = 30,00 eur po osobi)
 • doplata za bračni ležaj (umjesto kreveti na kat) na relaciji Kopenhagen – Oslo, 290,00 kn po osobi
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi:  1.090 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.590 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima po osobi (smještaj u hotelima u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem): 350 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za večere u Skandinaviji po osobi (2 bogate buffet večere na brodovima i 2 večere u tri slijeda u švedskim hotelima, prijava isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana): 1.090 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije, uplatom ove doplate, imate ukupno 5 večera na Skandinaviji,
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putnog dokumenta koji je potreban zbog brodskih lista.

 

Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom je programu moguća rezervacija uz doplatu dvokrevetnih  soba s pomoćnim ležajem u hotelima u kombinaciji s trokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima.

 

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
 • odrasla osoba na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4               100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.200 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

 

Praktične napomene:

Na ovom putovanju koristimo putničke brodove redovnih linija  skandinavskih prijevoznika. Brodovi Silja Symphony i Silja Serenade koji plove rutom Helsinki - Stockholm najljepši su putnički brodovi na sjeveru Europe, imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, tax-free trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen itd. Dvokrevetne unutarnje kabine koje su uključene u cijenu aranžmana pružaju Vam privatnost tijekom noćenja na brodu, nalaze se na nižim do srednjim katovima broda, ali garantiramo dobar položaj iznad razine palube za vozila. U svakoj kabini na brodu naći ćete krevete s posteljinom i ručnicima, toaletni stolić, prostor za odlaganje prtljage, kupaonicu s tušem, umivaonikom i WC-om.

Preporučujemo nadoplatu za večere u Skandinaviji i na brodovima (2 vrlo bogate buffet večere na brodovima i 2 večere od 3 slijeda u švedskim hotelima (turistički menu) jer je ista povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta. Nadoplata za večere je moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja.

Preporučujemo da nabavite lokalne skandinavske valute: dansku, švedsku, norvešku, ali i češku krunu prije početka putovanja u Hrvatskoj jer tečaj često zna biti povoljniji, nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ako to nije valuta te zemlje.

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Savezna Republika Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 731 120 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen. Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji. Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

 

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora.  Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije oko 10 065 389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

 

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5 495 100 stanovnika i površine od 338.144  kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187,888 jezera (većih od 500 m²) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

 

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5 267 146 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

 

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske.  Na površini od 78.866 km2 živi 10 561 630 stanovnika.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za državljane RH viza za Njemačku, Dansku, Švedsku, Finsku, Norvešku i Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka brodskih prijevoznika je da se na put ide s putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliža predstavništva Hrvatske:

u Njemačkoj – Berlin, u Danskoj – Kopenhagen, u Švedskoj – Stockholm, u Finskoj – Helsinki, u Norveškoj – Oslo, u Češkoj – Prag.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Berlin) nalazi se na adresi Ahornstraße 4,
10787 Berlin, Deutschland. Kontak podaci: tel. 0049 30 2191 5514, 0049 30 2362 8955(konz.), fax. 0049 30 2362 8965, 2362 8967(konz.), e-mail. berlin@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Gordan Bakota.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak - petak 9,00-17,00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)

ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 9,00-13,00, utorak 9,00-13,00 i 16,00-18,00

Broj dežurnog telefona za hitne slučajeve izvan radnog vremena:  00 49 151 174 27 664.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Kopenhagen) nalazi se na adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K, Danska. Kontakt podaci: tel. 0045 33 919 095, fax. 0045 33 917 131, e-mail: denmark@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke) ponedjeljak, srijeda i petak 10,00-13,00

Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj (Stockholm) nalazi se na adresi Engelbrektsplan 2, 114 34 Stockholm, Švedska. Kontakt podaci: tel. 00 46 8 4405 280, 00 46 8 4405 283 (konzularni), fax. 0046 8 678 8320, e-mail. vrhstock@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: dr.sc. Siniša Grgić.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9,00-17,00. Za konzularne informacije putem telefona, molimo zvati između 14 i 16 sati.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva:(za stranke) ponedjeljak-petak 10,00-12,00
- u slučaju izvanrednih potreba ili za stranke koje dolaze izvan sjedišta Veleposlanstva dogovaraju se posebni termini i izvan tog vremena.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 46 70 965 6053.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Finskoj (Helsinki) nalazi se na adresi KALEVANKATU 18 A 6, 00100 HELSINKI, FINSKA. Kontakt podaci: tel. 00358 9 685 0170, 00 358 9 685 01770, fax. 00358 9 622 2221, e-mail. croemb.helsinki@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Josip Buljević.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva za stranke: obavezna prethodna najava dolaska e-mailom ( crocons.helsinki@mvep.hr ) ili telefonom.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +358 50 516 0088, +358 50 557 5454.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj (Oslo) nalazi se na adresi Drammensveien 82, 0244 Oslo, Norway. Kontakt podaci: tel. 0047 2 3014 050, fax. 0047 2 3014 060, mail. croemb.oslo@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: mr. sc. Andrea Gustović-Ercegovac.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva:(za stranke) ponedjeljak-petak 09,00-12,00 uz prethodnu najavu.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):  0047 948 57 593 i +47 405 60 857.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Češkoj Republici (Prag) se nalazi na adresi V Pruhledu 9 , 162 000 Praha 6, Češka. Kontakt podaci: tel. 00420 235 090 801, fax. 00420 233 343 464, e-mail: praha@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Ljiljana Pancirov.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:00-16:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +420 602 354 986.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.