suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

RUMUNJSKA 2021

7 dana
Cijena od:
2.990,00 Kn
Rumunjska
Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. Predviđeni hoteli: Temišvar, Hotel Aurelia 3* Brašov, Hotel Apollonia 3* Sinaia, Hotel Carpathia 4* Bukurešt, Hotel West Plaza 3* Veliko Gradište, Hotel Danubia...

Program putovanja

1. dan     ZAGREB – SUBOTICA – TEMIŠVAR       570 km

Polazak autobusom s Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 05.00 sati (peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Subotice, najsjevernijeg grada u Srbiji, u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Ovaj grad je tradicionalno bačko središte većinske mađarske zajednice, a kulturno je i upravno središte Bunjevačkih Hrvata u Vojvodini. Utvrđeno je da su ljudi na ovom prostoru živjeli još prije trije tisuće godina, a sudbinu ovog mjesta bitno je određivao položaj na putu između Europe i Azije te povijesno na granici dvije sukobljene sile - Ugarske i Turske. Grad se proteže između dvije rijeke - Dunava i Tisa. Izvanredno kulturno naslijeđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i europski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim. Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Šetnja gradom s voditeljem putovanja i razgled glavnih znamenitosti: Gradska kuća - remek-djelo mađarske secesije iz 1912. godine koja dominira gradom s elegantno ukrašenom fasadom i keramikom; Trg slobode; Nacionalno kazalište; neobarokna gradska biblioteka te Spomenik caru Nenadu Jovanu, povijesnom utemeljitelju Vojvodine. Posjet gradu završava obilaskom drugog najvećeg trga, Trga sv. Terezije. Na trgu se nalazi barokna katedrala sa zvonicima visokim 64 m, a kraj nje je Spomenik žrtvama fašizma koji je najveći spomenik u Subotici. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Nastavak vožnje prema Rumunjskoj i Temišvaru. Temišvar ima preko 330.000 stanovnika i najveće je naselje čitavog Banata. Jedan je od najrazvijenijh i najindustrijaliziranijih gradova u Rumunjskoj. Grad se nekoć zvao mali Beč zbog velikog broja uređenih parkova s prekrasnim cvijećem i zelenim površinama. Temišvar je grad brojnih raznolikih kultura koji naseljavaju Mađari, Nijemci, Rumunji i drugi. Razgled grada s voditeljem putovanja: Rumunjska saborna crkva, Trg pobjede, Zgrada opere, Nacionalno kazalište, vučica koja doji Romula i Rema, stara gradska vijećnica (sagrađena na mjestu nekadašnje turske kupelji), bista posljednjeg dačkog kralja Decebala, Trg jedinstva, rimokatolička katedrala, saborna crkva Srpske pravoslavne crkve, Kužni pil, Park ruža. Vožnja do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

 

2. dan     TEMIŠVAR – SIBIU – SIGIŠOARA – BRAŠOV         490 km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Sibiu. Grad se nalazi na rijeci Cibin na sjevernom rubu Južnih Karpata u srednjoj Rumunjskoj, a smješten je na rijeci Tarnava Mare. Jedan je od najvažnijih kulturnih i religijskih centara Rumunjske te je 2007. zajedno s Luxembourgom bio europski glavni grad kulture. Sibiu (Hermannstadt) su 1190. osnovali njemački doseljenici koji su došli u ondašnju Transilvaniju s ciljem razvoja rudarstva, obrta i trgovine. Sibiu je imao prvu školu i ljekarnu u tadašnjoj Kraljevini Ugarskoj koje je uključivalo Transilvaniju. Razgled grada: Piata Mare, Piata Mica - kompleks očuvanih srednjovjekovnih trgova s gradskom vijećnicom; srednjevjekovne gradske zidine s obrambenim tornjevima; Podul Mincinosilor - čuveni most laži. Legenda kaže da će svaki lažljivac koji se usudi zakoračiti na most na licu mjesta umrijeti. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Sigišoari. Sigišoara je po mnogima najljepši grad u Transilvaniji. Povijesno središte grada sa saskom citadelom iz 12. stoljeća je 1999. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer 850 godina povijesti i kulture transilvanijskih Sasa. Grad su osnovali saski rudari u 12. stoljeću pod imenom Schäßburg. Tu je rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Ţepeş poznatiji kao Drakula. Grad je stoljećima bio glavni grad Transilvanije i imao je važnu ulogu kao trgovački grad na granici Srednje Europe. Mnogi umjetnici i majstori iz cijelog Svetog Rimskog Carstva su dolazili na poziv bogatih njemačkih trgovaca i obrtnika kako bi gradili gradske fortifikacije i ukrašavali njegove građevine. Razgled grada: kula sa satom - ulaz u srednjovjekovnu gradsku jezgru u kojoj se nalazi povijesni muzej; Drakulina rodna kuća; Jelenova kuća. Tu su još i kule srednjovjekovnih zidina - nekadašnja sjedišta gradskih cehova: Kula kovača, Kula čizmara, Kula krojača, Biserica Din Deal - tipičan primjer utvrđenih crkvi specifičnih za Transilvaniju. Nastavak putovanja prema Brašovu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. dan     BRAŠOV – BRAN – MANASTIR SINAJ – SINAIA          80 km

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Brašova. Sam grad Brašov (Kronstadt) su sagradili doseljenici iz Njemačke (Saske) koji su došli u 12. st. na poziv mađarskog kralja da razviju rudarstvo u Transilvaniji. Početkom 13. st. je kralj Andrija II. pozvao Teutonske vitezove da sagrade tvrđave u graničnom prostoru Mađarskog kraljevstva na Karpatima. Kronstadt je bio najveći njemački grad u Transilvaniji. U Brašovu postoji mnogo građevina koje su sagradili Nijemci koji su živjeli u gradu, brojne su građevine u gotičkom stilu, a postoji i mnogo protestantskih crkava. Razgled glavnih znamenitosti: Biserica Neagra - “Crna crkva”, najveća gotička protestantska crkva između Beča i Istanbula; ulica Sforii - najuža ulica u gradu; Casa Sfatului - gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Kraće slobodno vrijeme. U blizini grada na Karpatima se nalazi dvorac Bran za koji se smatra da je u njemu živio Vlad III. Drakula. To je jedno od najpoznatijih rumunjskih turističkih odredišta. Vožnja prema Branu. Razgled poznatog dvorca.  Dvorac su u 13. stoljeću sagradili vitezovi Teutonskog reda, a nalazi se na impozantnoj 60 metara visokoj zaravni okruženoj šumom što mu daje posebnu nadnaravnu dimenziju. U povijesti je služio u obrani lokalnog stanovništva od upada Avara. Nastavak vožnje prema Sinaii, a prije dolaska ćemo se zaustaviti u manastiru Sinaj. Manastir je osnovao princ Mihai Cantacuzino 1695. godine i nazvao ga po Sinajskoj gori u Egiptu, a kasnije je to ime dobilo i obližnje naselje.  Sinaj nas odmah podsjeti na Mojsija i put iz ropstva u Egiptu. Razgled kompleksa. Vožnja do grada Sinaia. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. dan     SINAIA – PELEŠ i PELIŠOR – BUKUREŠT               140 km

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do bajkovitog dvorca Peleš koji je bio rezidencija rumunjskih vladara. Dvorac  je smješten na rubovima Karpata, a jedan je od najljepših rumunjskih dvoraca. Izgrađen je u neorenesansnom stilu, a nalazi se u mjestu Sinaia i samo imanje na kojem se nalazi dvorac naziva se Kraljevski posjed Sinaja. Izgradio ga je kralj Karol I, koji prema pisanju povjesničara bio zaljubljen u taj čarobni kraj. Dvorac Pelišor dio je kompleksa dvorca Peleš. Slobodno vrijeme za razgled kompleksa. Vožnja prema Bukureštu. Razgled Bukurešta otpočinjemo od doslovno najveće zgrade u Bukureštu - Palatul parlamenta koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua. Nastavljamo preko Piața Constituției, trga koji povezuje Parlament sa Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva, najvećim bulevarom u Europi. Na drugoj strani avenije duge 3 km ćemo izaći na trg Unirii koji je jedan od najzelenijih trgova Bukurešta. Vidjeti ćemo Palaču pravde, a idemo i u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog djela - Centru Vechi: Manuc Inn - Curtea Veche, ostaci palače u kojoj je vladao poznati tiranin Vlad Tepeš - crkva navještenja svetog Antuna - rumunjski povijesni muzej - prva banka Rumunjske - najstariji pub/restoran u gradu, slavni Caru cu Bere - crkva Stavropoleos - rumunjska nacionalna banka te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede - Calea Victoriei. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

5. dan     BUKUREŠT       

Doručak. Nastavljamo s razgledom Bukurešta. Idemo putevima revolucije iz 1989. Prvo idemo na trg Univerziteta (Piaţa Universităţii) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua - tu se nalazi i rumunjsko sveučilište, Nacionalno kazalište te hotel Intercontinental. Proći ćemo pokraj vojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Vidjeti ćemo Nacionalni muzej umjetnosti - koncertnu dvoranu Ateneul Român (Ateneum) - spomenik oslobođenja - spomenik Karolu I. - zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor rumunjskom narodu te sa čijeg je krova pobjegao helikopterom kada je započela revolucija. Nakon razgleda preporučamo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje i kupnju suvenira. Za ručak preporučujemo da probate sarmale (nešto poput naših sarmi) ili mamagu, jelo od palente sa sirom.  U slobodno vrijeme posjetite Nacionalni muzej rumunjske povijesti, u kojem možete saznati sve o bogatoj povijesti i tradiciji tog naroda. Kako je Rumunjska unazad nekoliko desetljeća eksplodirala na umjetničkoj sceni, možete i uživati u bogatoj ponudi galerija i muzeja sa suvremenom umjetnosti. Uživajte u ovom prekrasnom gradu koji nazivaju “Pariz istoka”. Povratak u hotel o vlastitom nahođenju. Večera. Noćenje.

 

 

6. dan     BUKUREŠT – NACIONALNI PARK ĐERDAP (DONJI MILANOVAC) – SREBRENO JEZERO       490 km       

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema nacionalnom parku Đerdap, najvećem nacionalnom parku Srbije. Granicu Rumunjske i Srbije prelazimo preko hidroelektrane Đerdap. HE Đerdap najveća je brana na Dunavu. Vožnja kroz nacionalni park do Donjeg Milanovca. Nacionalni park Đerdap se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Srbije, na samoj granici s Rumunjskom. Park se prostire na površini od 63.680 hektara (636,8 km²) i okružuje ga dodatnih 93.968 ha zaštićene površine. Osnovni prirodni fenomen ovog područja je 100 km duga Đerdapska klisura, najduži i najveći klanac u Europi kroz koju protječe rijeka Dunav. Na nekim dijelovima se okomite litice izdižu 300 m iznad razine Dunava, a izmjerena dubina u takozvanim „kotlovima” ide i do 82 metara. Zahvaljujući zaštićenom položaju tzv. „Gvozdena vrata” štite više od 60 šumskih zajednica i šikara. Osnovna odlika parka je velika šumovitost, koja iznosi preko 64%, i izrazito bogatstvo i raznovrsnost flore i faune, geomorfoloških oblika i bogatstvo kulturno-povijesnih spomenika od najstarijih vremena do danas. Zaustavljanje i razgled centra za posjetitelje. Pripremite fotoaparate jer vas čekaju nezaboravne fotografije. Nastavak vožnje prema Srebrnom jezeru. S obzirom na svoje podrijetlo, svrstava se u skupinu umjetnih akumulacijskih jezera. Srebreno jezero nalazi se u predivnim dijelovima istočne Srbije, gdje je Dunav najširi. Veličinom će vas podsjetiti na more, a pogledi su predivni. Jezero je nazvano po neobičnom srebrnkastom odsjaju vode na suncu. Razina vode u Srebrnom jezeru uvijek je niža od razine vode u samom Dunavu, zahvaljujući posebnim, snažnim pumpama koje ovu razinu reguliraju i održavaju; zahvaljujući njima voda u Srebrnom jezeru je uvijek svježa, a na svom podzemnom putu kroz pješčane dine filtrira se i tako pročišćava. Otuda mogućnost nevjerojatnog odraza na staklenoj površini vode, odraz srebrnih tonova koje sunce čini refleksijom svojih posljednjih zraka prije nego što se spusti iza prekrasnih Karpata. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

7. dan     SREBRNO JEZERO – BEOGRAD – ZAGREB                   500 km

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Srbiju do Beograda, glavnog i najvećeg grada Srbije s preko 1,6 milijuna stanovnika. Grad leži na ušću Save u Dunav, na granici između Panonske ravnice i Šumadije. Povijesna jezgra grada nalazi se na desnoj obali Save, a Novi Beograd i Zemun na lijevoj. U njemu se križaju putovi između sjevera i juga (srednja Europa–Crno more), istoka i zapada (Dunav–Sava). Po dolasku slijedi panoramski razgled grada: beogradska Arena - Sava Centar - hotel Hayatt - Dedinje - Kuća cvijeća - Marakana - hram sv. Save. Slijedi razgled središta grada pješice: Trg Slavija - Terazije - Trg Republike - knez Mihajlova - Narodno kazalište - Saborna crkva. Slobodno vrijeme za individualne programe. Preporučujemo šetnju poznatom ulicom Skadarlija te ručak. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.07.2021
Datum povratka: 05.08.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
7 dana
2.990,00 Kn
Datum polaska: 30.10.2021
Datum povratka: 05.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
7 dana
2.990,00 Kn
 

Cijena aranžmana po osobi  FM 2.990 kn / RC 3.290 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • smještaj u Temišvaru ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak),
 • smještaj u Brašovu ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak),
 • smještaj u Sinaii ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak),
 • smještaj u Bukureštu ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona (večera i doručak),
 • smještaj na Srebrnom jezeru ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak),
 • razgledavanja prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišu pristojbu u iznosu od 1,00-1,50 eur po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu),
 • četiri ulaznice prema programu (dvorac Bran – Drakulin dvorac, dvorac Peleš, dvorac Pelišor i manastir Sinaia), 190 kn, plaćanje u poslovnici pri rezervaciji aranžmana, djeca do 12 godina 100 kuna po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu:  990 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti i doplate

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4               100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 590 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta,
 • na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

Rumunjska (România), država u jugoistočnoj Europi; obuhvaća 238 391 km². Na sjeveru (362 km) i jugoistoku (169 km) graniči s Ukrajinom, na istoku s Moldavijom (450 km), na zapadu s Madžarskom (443 km) i Srbijom (531 km), a na jugu s Bugarskom (608 km); na jugoistoku izlazi na Crno more. U središnjem dijelu Rumunjske ističe se planinski pojas Karpata (31% ukupne površine zemlje), mlađe nabrano gorje izdignuto u tercijaru. Protežu se u obliku luka od sjeverne granice zemlje do doline Dunava na jugozapadu i doline Someşa na sjeverozapadu. U reljefu Rumunjske predstavljena su sva tri reljefna oblika: nizine, brijegovi i planine. Na površini od 238.391 kvadratnih km smjestila su se tri značajnija gorska sustava. To su: KarpatiTransilvanske alpe (još se nazivaju i južnim Karpatima) i Bihor. Nizine zauzimaju 33% zemlje, brda i gore do 750 m 37%, a planine 30%. Iz ovoga je vidljiva jednakost u ukupnoj teritorijalnoj obuhvatnosti.

Nizine su gospodarska osnova Rumunjske i najvrijednija su područja Rumunjske. U Rumunjskoj je najvažnija dolina Vlaška. Ona je pravi centar Rumunjske i cijelom se površinom nalazi u Rumunjskoj.

Rumunjska je bogata spiljama. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik, iako je u načelu Rumunjska relativno homogena država. Slična je situacija i s vjerskom strukturom. U Rumunjskoj živi 20 121 641 st. prema popisu 2011.. Najgušće je naseljena regija Bukurešt–Ilfov, zatim Potkarpatsko područje Južnih Karpata i sjeverni dio Vlaške nizine te srednja i sjeverna Moldavija uz rijeku Siret, a najslabije viši predjeli Karpata, zapadni panonski te jugoistočni dio Rumunjske u delti Dunava. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije.

 

Srbija, službeni naziv: Republika Srbija, europska je kontinentalna država smještena u jugoistočnoj Europi. Teritorijem obuhvaća dio Panonske nizine na sjeveru te je djelomice srednjoeuropska država. Duljina granica Srbije je 2.114,2 km. Na sjeveru graniči s Mađarskom, na zapadu s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, na jugozapadu sa Crnom Gorom, na istoku s Rumunjskom i Bugarskom te na jugu s Makedonijom i Kosovom. Zemlja ima nešto više od 7.000.000 stanovnika. Preko teritorija Srbije prelaze sve važnije kopnene prometnice. Kako cestovni tako i željeznički promet iz sjeverne, zapadne i centralne Europe prolazi kroz Srbiju na putu do jugoistoka Europe i jugozapada Azije. Glavni je grad Beograd koji je političko, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Republike Srbije.

 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Srbiju i Rumunjsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili  putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Rumunjskoj nalazi se u Bukureštu, a Republike Srbije u Beogradu.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rumunjskoj (Bukurešt) nalazi se na adresi St.r Dr. Burghelea nr. 1
Sector 2, BUCURESTI, ROMANIA. Kontakt podaci: tel. 0040 21 3003 655, fax. 0040 21 3130 384, e-mail. croemb.bucharest@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Marija Kapitanović.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9,00-17,00.

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9.30-12.00.

(zbog mjera suzbijanja koronavirusa, do daljnjega otvoren samo za hitne slučajeve i to uz prethodni telefonski dogovor)

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 

0040 766 960 590.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji (Beograd) se nalazi na adresi Kneza Miloša 62, 11000 Begrad, Srbija. Kontakt podaci: tel. 00 381 11 36 79 150, 00 381 36 79 151, fax. 00 381 11 36 10 032, 00 381 36 21 026, e-mail. croebg@mvep.hr. Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00.
Opunomoćeni ministar: Maja Bogdan.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Konzularni odjel, se nalazi na adresi Kneza Miloša 82/l kat, 11 000 Beograd, Srbija. Kontakt podaci: tel. 00 381 11 3679 140, fax. 00 381 11 3613 566,

e-mail. crocons.beograd@mvep.hr.
Uredovno vrijeme Konzulata: ponedjeljak-petak 8.30 - 16.30, rad sa strankama: od ponedjeljka do petka od 09.00 sati - 13.00 sati
Dežurni telefon za hrvatske državljane: (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00381 63 485-757.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA04

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.