suntravel@sun-travel.hr   |   +385 40 493 082   |   pon.- pet. 08 - 19 sati // subota 08 - 13 sati
  |   Opći uvjeti   |   Izjava o privatnosti   |   Plaćanje

GRČKA I MAKEDONIJA 2021

8 dana
Cijena od:
3.990,00 Kn
Grčka
8 dana autobusom i brodom Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu. Vrijednost više: uključeno 5 večera u hotelima, ulaznica za Meteore i svi izleti!

Program putovanja

1. dan, ZAGREB/RIJEKA –  ANCONA – BROD

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 04.00 sata. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 04.50 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Ancone. Ukrcaj na brod u 15.00 sati i smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine (kabine koje ste doplatili). Odlazak broda MINOAN - OLYMPIA u 17.00 sati. Brod plovi u trajanju od 24 sata. Plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja (samoposlužni i a la carte restoran u kojima je moguće uz plaćanje na licu mjesta konzumirati sve obroke, cafe bar, brodska trgovina). Ruta plovidbe vodi nas Jadranskim morem i dalje prema albanskoj i grčkoj obali. Noćenje na brodu.

 

2. dan, PATRAS – KORINT – ATENA

Iskrcaj broda u 16.00 sati u Patrasu. Vožnja prema Ateni. Zaustavljanje uz obalu Korintskog kanala koji spaja Egejsko i Jonsko more. Kanal dužine 6,4 kilometara od kraja 19.stoljeća bio je važan plovni put. Most iznad kanala daje zanimljivu perspektivu za fotografiranje. Po dolasku u Atenu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. dan, ATENA

Doručak. Razgled Atene, glavnog grada Grčke autobusom i pješice uz pratnju službenog gradskog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia - Parlament - antički stadion – Agora - Hadrijanova vrata. Posjet Akropoli, jednom od najvažnijih svjetskih antičkih spomenika, simbolu Atene na stijeni. Razgled Propileja, hrama Atene Nike, Partenona i Erehteona, remek djela Perikla. Slobodno poslijepodne u gradskom središtu za kupovinu, posjet Muzeju Akropole i šetnju. Zanimljive su ulice koje podsjećaju na bazar ili orijentalni suk prepune ulične živosti, trgovina, brojnih restorana i slikovitih prizora, a četvrt Plaka prepuna je suvenirnica, uskih uličica s neoklasičnim zgradama i popločenih dvorišta. Večera. Noćenje.

 

4. dan, ATENA I IZLET MIKENA – EPIDAURUS

Doručak. Izlet prema povijesnoj pokrajini Argolidi. Vožnja do Mikene i razgled arheološkog nalazišta koje je otkrio slavni arheolog Schlieman: poznata Lavlja Vrata - Atrejeva riznica - citadela - Megaron - krugovi grobova. Nastavak vožnje prema Epidaurusu i posjet poznatom antičkom kazalištu iz 4. stoljeća pr.n.e. s odličnom akustikom u kojem se i danas održavaju festivali klasične drame. Na ovom je mjestu bilo Asklepijevo svetište i kupelji gdje su hodočasnici antičkog svijeta dolazili tražiti ozdravljenje. Povratak u Atenu. Večera u hotelu. Noćenje.

 

5. dan, ATENA – DELFI – KALAMBAKA

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Delfima, najvećem proročištu antičkog svijeta koje je privlačilo posjetioce i hodočasnike sa svih strana. Dramatični položaj svetišta ispod obronaka Parnasa i dvoznačni odgovori proročice Pitije pronijeli su slavu ovog svetišta širom svijeta. Razgled arheološkog nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča: svetište s riznicama, teatrom i Apolonovim hramom - muzej s vrijednim antičkim spomenicima poput kipa kočijaša, bika, sfinge s Naxosa, riznice Atenjana itd. Vožnja prema Kalambaki. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

6. dan,  KALAMBAKA – METEORI – OHRID

Doručak. Odlazak iz hotela. Odlazak  prema  poznatim samostanima Meteora. Na strmim okomitim stijenama bizantski su monasi prije otprilike 600 godina izgradili samostanske zajednice Meteore. Posebno su zanimljivi oblici stijena, a najpoznatiji su samostani Meteoron, Varlaam i Agios Stefanos. Moguć posjet samostanima uz plaćanje ulaznice na licu mjesta. Nastavljamo prema Ohridu.  Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

7. dan, OHRID – SKOPJE

Doručak. Odjava iz hotela. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Nastavljamo prema Skopju. Po dolasku razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Predlažemo večeru u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

8. dan, SKOPJE – ZAGREB

Doručak. Odlazak prema Hrvatskoj.  Dolazak se očekuje oko ponoći.

 

 

Program putovanja
Broj osoba:

Cijene putovanja

Datum polaska: 30.10.2021
Datum povratka: 06.11.2021
Grad polaska: Zagreb
Mjesto polaska: ČAKOVEC, Varaždin
8 dana
3.990,00 Kn

 

 

Cijena aranžmana po osobi  FM 3.990 kn / RC 4.190 kn

 

 

 

 

Cijena uključuje:

·         prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,

·         smještaj i prijevoz putničkim brodom u četverokrevetnim unutarnjima kabinama na brodskoj liniji Ancona –Patras na osnovi  1 noćenja,

·         tri polupansiona u hotelu  3* u Ateni-Glyfada na osnovi (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,

·         jedan polupansion u hotelu 3* u Kalambaki,  (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,

·         jedan polupansion na Ohridu u hotelu 3* (doručak i večera) u dvokrevetnim  sobama,

·         jedno noćenje s doručkom u Skopju u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama,

·         Meteori (jedan objekt) u cijeni aranžmana,

·         lokalni vodič u Ateni i Ohridu na hrvatskom/srpskom jeziku,

·         razgledavanja i izlete prema programu,

·         voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,

·         pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
  • boravišu pristojbu u iznosu od 1,00-1,50 eur po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu),

·         doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn (obavezna doplata ako osoba sama spava u sobi),

  • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu - 890 kn po osobi (ako je samo jedna osoba u kabini),
  • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu - 280 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini),
  • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu - 150 kn po osobi (svaka od tri osobe plaća),

·         doplatu za večeru s folklornim programom na Plaki (doplata na licu mjesta) – doplata 30,00 EUR po osobi,

·         doručak na brodu oko 7,50 eur po osobi,

·         ručak na brodu oko 18,00 eur po osobi,

  • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
  • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

 

CIJENE ULAZNICA (informativne cijene)

 

Lokalitet

Odrasli

Epidaurus

12,00 EUR

Mikena

12,00 EUR

Delfi

12,00 EUR

Akropola

20,00 EUR

 

Cijene mogu biti podložne promjenama. Ulaznice se plaćaju na licu mjesta pružatelju usluga.

Studenti iz EU i djeca mlađa od 18 godina ne plaćaju ulaznice.

 

NAPOMENA: putnici su prilikom prijave obavezni dati slijedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo (podaci potrebni za brodske liste putnika). Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

 

Za prvo noćenje (na brodu) ponesite manji kofer ili ruksak kako ne bi nosili veliki kofer. Kabine su male i veliki koferi zauzimaju puno prostora. Isto tako, nezgodno je po stepenicama nositi tešku prtljagu. Napominjemo da za vrijeme plovidbe zbog sigurnosnih razloga nije moguće doći do vozila na brodu, pa tako i autobusa, stoga vodite računa da uzmete na vrijeme sve što vam je potrebno (posebice lijekove i higijenske potrepštine). Na brodu postoji mini market, bar i restoran te na brodu možete večerati, ali i doručkovati u restoranima. Nitko vam ne brani ponijeti svoju hranu ili napitke na brod, a možete ih u zajedničkim prostorijama i kabinama na brodu konzumirati (izuzev brodskih restorana i kafića).

 

Popusti i doplate

·       jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,

·       odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni, uz doplatu kabine ako je trokrevetna,

·       doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

  • za posebno sjedalo u autobusu:

-       1 red – sj. 3,4               100 kn

-       2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn

  • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 690 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE

-       raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-       završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-       fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-       organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-       organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-       organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-       program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-       predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Grčka službeni naziv Helenska Republika, je država u jugoistočnoj Europi. Ukupna dužina kopnene granice joj je 1.288 km, a dužina obale joj je 13.676 km.  Grčka ima vrlo razvedenu obalu (drugu u Europi, poslije Norveške). Obala je pretežno strma i s mnoštvom otoka. Na površini od 132.000 kvadratnih kilometara živi 10 815 000 stanovnika. Grčka je jedna je od najstarijih država na svijetu s neobičnom i bogatom poviješću.

Makedonija, službeno Republika Sjeverna Makedonija je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Zbog spora s Grčkom oko imena u Ujedinjenim narodima i u mnogim službenim dokumentima, u inozemstvu se koristi naziv bivša jugoslavenska Republika Makedonija.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Italiju, Grčku, Makedoniju i Srbiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske možete pronaći u Grčkoj i Makedoniji.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici (Atena) se nalazi na adresi Tzavela 4, Neo Psychico,Atena, Grčka. Kontakt podaci: tel. 00 30 210 67 77 033, 67 77 037, 67 77 049, fax. 00 30 210 67 11 208, e-mail: croath@mvep. i hrgr.mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Aleksandar Sunko.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): konzularne stranke primaju se isključivo po prethodnoj najavi i samo u slučaju izrazite nužnosti (npr. izdavanje putnoga lista).

Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +30 6936 572421;  +30 693 7352939.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji (Skopje) se nalazi na adresi Bukureška 91, 1000 Skopje, Makedonija. Kontakt podaci: tel. 00 389 2 32 48 170, 00 389 2 32 48 171, fax. 00 389 2 32 46 004, e-mail: croemb.skopje@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Tiganj.

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela:od ponedjeljka do četvrtka od 10:00 do 12:00

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 389 2 32 48 175, e--mail: crocons.skopje@mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane organizatora putovanja.

ŠA04

 

Galerija slika

© Sun-Travel.hr - All rights reserved.